România, singurul stat NATO fără propunere de ambasador american

Acum citesti:

Home > România, singurul stat NATO fără propunere de ambasador american

 De aproximativ un an România nu mai are niciun ambasador american,  deşi am fost lăudaţi la Deveselu că suntem un partener ” puternic şi fantastic” al Statelor Unite.

 

Durata de timp în care postul este vacant reprezintă un record pentru Ambasada SUA la Bucureşti. De la Alfred H. Moses, în 1994, când a durat aproape doi ani până ca Bill Clinton să trimită un ambasador în România, misiunea diplomatică americană de la Bucureşti nu a mai fost în situaţia de a aştepta mai bine de 11 luni până la sosirea unui nou ambasador. Mai mult, potrivit datelor centralizate de gândul din rapoarte ale Departamentului de Stat, CIA şi American Foreign Service Association şi coroborate cu surse diplomatice americane şi române, România a rămas în ultimul lot de viitori ambasadori şi este singura ţară NATO din acest grup, după ce pentru Ungaria tocmai a fost propusă drept ambasador o producătoare de televiziune, informează gândul.info.

Astfel, din cei 71  de ambasadori pe care Barack Obama trebuia să îi numească la începutul celui de-al doilea mandat, 27 au fost confirmaţi deja de Senat, alţi 32 au fost nominalizaţi de preşedinte (pentru 34 de misiuni diplomatice) şi urmează să fie audiaţi, rămânând 12 (pentru 14 misiuni diplomatice, între care şi cel pentru România) pentru care nu s-a făcut până în acest moment nici măcar o propunere.

Sursa: www.obiectiv.info

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here