Poliţiştii sunt împuterniciţi, conform actelor normative aflate în vigoare, să oprească şoferii în trafic în anumite situaţii.

Oamenii legii pot chiar să verifice maşinile şi identitatea pasagerilor, dacă au motive întemeiate să o facă. Situaţiile în care poliţiştii pot să oprească şoferii în trafic sunt prevăzute în Regulamentul pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, notează avocatnet.ro.

Potrivit documentului, poliţiştii rutieri şi cei de frontieră pot să oprească maşinile pe drumurile publice după cum urmează: atunci când sunt constatate încălcări ale normelor rutiere; în situaţia în care există indicii temeinice despre săvârşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală; pentru verificarea deţinerii de către şoferi a documentelor prevăzute de lege.

„Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează prin executarea semnalelor regulamentare de către poliţistul rutier sau, după caz, de către poliţistul de frontieră, atunci când constată încălcări ale normelor rutiere ori în situaţia în care există indicii temeinice despre săvârşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi, precum şi pentru verificarea deţinerii de către conducătorii vehiculelor a documentelor prevăzute de lege”, stabileşte regulamentul.

AbonareDistribuie:0000

1 COMMENT

  1. kaka …. deci fiecare opreste cum i se scoala sub pretextul ca i sa parut politistului ceva suspect ….dar legile in romania sunt ca dracu …nimic nu este clar … sa le ia dracu de legi si pe cine le face fara sa gandeasc ( parlamentarii ) ca gandul lor e cum sa fure nu cum sa faca o lege corecta ..Voteaza acest comentariu: 7  1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here