Unele magazine au furat startul și au început reducerile. Vezi care sunt

Home > Unele magazine au furat startul și au început reducerile. Vezi care sunt

În ultimii ani, retailerii de fashion ne-au obişnuit cu reduceri serioase încă din primele zile ale anului. Nici 2014 nu face excepţie, astfel că magazinele afişează deja discounturi de până la 70%. În mod oficial, perioada de soldare pentru perioada toamnă-iarnă debutează pe 15 ianuarie.

Majoritatea marilor retaileri de fashion au deja în desfăşurare campanii promoţionale pentru a scăpa astfel de stocuri şi a putea face loc colecţiei de primăvară-vară. Discounturile ajung până la 70%, în unele cazuri şi vor fi şi mai semnificative pe măsură ce ne apropiem de luna februarie.

O excepţie în acest caz este H&M care va da startul reducerilor de sezon (soldărilor) începând cu data de 15 ianuarie 2014 şi până la 28 februarie.

Oricum, în mod oficial şi conform legislaţiei referitoare la comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă (OG 99/2000), perioada soldărilor de toamnă-iarnă începe pe 15 ianuarie şi va dura până pe 15 aprilie. Atenţie însă! Reducerile se aplică în limita stocurilor disponibile. În afara acestor perioade, comercianţii sunt liberi să desfăşoare vânzări promoţionale.

Cine are reduceri acum

ECONOMICA.NET a făcut un sondaj în rândul celor mai importante branduri de fashion prezente pe plan local.

Majoritatea şi-au redus preţurile cu 30-50%.

Astfel, magazinele Mango au reduceri de 50% la toată colecţia de toamnă-iarnă, Levi’s are discounturi de până la 50% în limita stocurilor disponibile, în timp ce la Bershka, până pe 14 ianuarie, s-au tăiat preţurile la pulovere, pantaloni, rochii, jeans, tricouri etc cu până la 30%.

Tot până când intrăm oficial în perioada de soldare (15 ianuarie) există promoţii şi la Lee Cooper, reducerea maximă fiind de 60%. După această dată, discounturile vor fi chiar mai mari şi vor dura atâta timp cât există stocuri.

Zara oferă unele articole la jumătate de preţ până pe 14 ianuarie. De asemenea, până pe 13 ianuarie, există discounturi de 30-40% în magazinele Calvin Klein, în timp ce la Koton reducerile ajung până la 50% şi vor ţine până la finele lunii ianuarie. După aceea, retailerul va tăia din preţuri până la 70%.

Şi unităţile Pull&Bear au reduceri înainte de 15 ianuarie: au tăiat până la 40% din preţurile iniţiale, urmând probabil alte discounturi după această perioadă.

La Massimo Dutti preţurile au scăzut cu până la 50% , oferta fiind valabilă în limita stocurilor disponibile, în timp ce la New Yorker discountul variază între 30% şi 70%, în limita stocurilor disponibile. Şi Next are reduceri la unele articole, avantajul clientului fiind de până la 50% din preţul iniţial.

Puma are discount de 25% la o parte din colecţia de toamnă-iarnă, până în luna februarie, în limita stocurilor disponibile, Intersport are campanie până la finele lunii februarie, cu preţuri reduse cu 10-50%, Tommy Hilfiger are campanie promoţională până în februarie, cu preţuri între 20 şi 50% mai mici, Timberland oferă discounturi de 30% la unele articole din colecţie, iar LcWaikiki a tăiat din preţuri cu până la 50% până la finele acestei luni.

În ceea ce priveşte magazinele de încălţăminte, Humanic  are reduceri de 50% la majoritatea articolelor, iar Benvenutti a tăiat din preţuri cu până la 55% până pe 28 februarie.

Ce spune legea

Vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea “soldare/soldări/solduri” şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul. Vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a doua perioade pe an, cu o durată maximă de câte 45 de zile fiecare, cu condiţia ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puţin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare şi oferite spre vânzare în mod obişnuit înaintea acestei date.

Citește aici mai multe.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here