O sută şaizeci de cetăţeni ruşi ce luptă pentru gruparea teroristă a Statului Islamic în Siria au fost ucişi, a anunţat joi un viceministru rus de externe, pe fondul accelerării acţiunii militare internaţionale în ţara sfâşiată de război, relatează agenţia DPA.

„În prezent, sunt peste 25.000 de militanţi terorişti străini ce luptă sub steagul Statului Islamic, inclusiv din ţări arabe, Europa, Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CSI – un bloc de republici post-sovietice)”, a declarat Oleg Sîromolotov, citat de agenţia oficială de presă TASS.

El a adăugat că 2.719 cetăţeni ruşi au plecat să lupte pentru miliţia islamistă în Siria. „O sută şaizeci dintre ei au fost ucişi, 73 dintre ei s-au întors şi s-au confruntat cu justiţia şi alţi 36
au fost arestaţi”.

Rusia, un aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a lansat lovituri aeriene în Siria în septembrie, declarând că ele îi vizează pe „teroriştii” de acolo, aminteşte DPA.

Moscova a promis intensificarea campaniei după ce Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prăbuşirea unui avion rusesc de pasageri în Egipt luna trecută, scrie STIRIPESURSE.RO.

Rusia şi o coaliţie condusă de Statele Unite, inclusiv Franţa, şi-au amplificat separat loviturile aeriene în ultimele zile în Siria, în special în zonele bogate în petrol controlate de Statul Islamic, informează Agerpres.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here