Fotografiile care urmează au ajuns celebre datorită încărcăturii emoţionale foarte puternice şi a poveştilor cutremurătoare din spatele lor. Iată cele mai şocante fotografii din ultimii ani.

Francezul Frank Fournier este autorul fotografiei “The Agony of Omayra Sánchez” (Agonia Omayrei Sanchez). Fetiţa de 13 ani a fost prinsă de un torent de apă şi cenuşă, în urma erupţiei vulcanului Nevado del Ruiz, din localitatea Armero, Columbia în 1985. Din cauza compoziţiei speciale a torentului, o mare parte dintre cei prinşi între dărâmături au fost practic cimentaţi de solul vulcanic închegat. Omayra a fost una dintre victime. Ea a murit după ce a stat trei zile prinsă între dărâmături şi mâlul cimentos.

Fotograful sud-african Kevin Carter s-a sinucis la scurt timp după ce a primit premiul Pulitzer pentru această fotografie, în 1994. Povestea cutremurătoare a foametei din Sudan din 1993 a ajuns de notorietate după moartea fotografului, care nu a mai putut suporta implicaţiile psihologice ale faptei sale.

 

Deoarece evenimentul în sine (Atentatele din 11 septembrie de la World Trade Center ) a fost unul care a schimbat istoria omenirii şi felul în care ne trăim vieţile, fotografiile făcute în aceas zi nu aveau cum să nu aibă un impact major.

Această fotografie, intitulată The power of one (puterea unui singur om, trad. ad literam, n.red) a fost făcută în 2006, când autorităţile israeliene au ordonat evacuarea mai multor aşezări ilegale de pe teritoriul ţării.

Distribuie:0030

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here