Știm cu toții că descărcarea de melodii, filme și jocuri piratate de pe internet reprezintă o ilegalitate, însă există și alte lucruri în afara legii mai puțin evidente pe care le facem aproape în fiecare zi. Iată 5 dintre ele:

1. Ad Blocker-ele

Deși sunt eficiente pentru filtrarea baner-elor, pop-up-urilor și altor reclame enervante de pe diverse site-uri, ad blocker-ele ar putea fi chiar ilegale. Ele reprezintă sursele de venit pentru site-urile pe care le vizitezi gratis, astfel că pot exista pierderi potențiale semnificative, scrie mashable.com.

2. GIF-uri și Meme

Folosirea fără aprobare a unor materiale protejate prin legea copyright-ului este ilegală. Cu toate astea, este aproape imposibil să acuzi o persoană pentru că a făcut un GIF, în condițiile distribuției pe scară largă a unor imagini și a dificultății identificării surselor inițiale.

3. Descărcarea și folosirea de fișiere

Chiar dacă reprezintă o încălcare evidentă a legii, descărcarea și folosirea de fișiere descărcate de pe internet fără aprobare este o activitate răspândită pe scară largă. Este în regulă să te uiți la poze folosind motorul de căutare Google, însă dacă le descarci ajungi în situația în care le poți distribui după bunul plac, iar în acest caz ajungi să comiți o faptă ilegală.

4. Conectarea la rețele Wi-Fi nesecurizate

Chiar dacă par să te îmbie de-a dreptul să te conectezi la ele, folosirea fără permisiune a rețelelor Wi-Fi nesecurizate reprezintă o faptă în afara legii, cel puțin în SUA.

5. Conturile de Facebook pentru persoane sub 13 ani

Potrivit termenilor și condițiilor Facebook, rețeaua de socializare nu permite accesul persoanelor sub 13 ani. Asta nu-i împiedică pe elevi să-și facă singuri conturi, iar unii părinți le fac chiar ei conturi de Facebook micuților lor.

Sursa: realitatea.net care a tradus un articol de pe mashable.com

Distribuie:1000

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here