Atunci când vorbim despre intimitate, primul lucru care ne vine în minte este sexul. Sexul poate fi ceva intim, dar de cele mai multe ori nu este. Intimitatea înseamnă apropiere, şi cu toate că suntem apropiaţi fizic în timpul actului sexual, din punct de vedere mental putem fi la kilometri depărtare.

Adevărata intimitate se bazează pe cunoaştere – să-l cunoşti pe celălalt la fel de bine, dacă nu chiar mai bine, decât te cunoşti pe tine însuţi. Nu este greu pentru un bărbat să devină mai intim cu femeia lui.

Nu atât de greu pe cât ai putea crede… dar trebuie să faci un efort. Iată câteva lucruri pe care le-ai putea încerca:

1. Spune-i că este frumoasă.

Nu sunt puţini aceia dispuşi să-şi complimenteze zilnic femeia. Diferenţa între ei şi tine, totuşi, constă în faptul că, atunci când îi spui femeii pe care o iubeşti că este frumoasă, tu nu o faci fără a avea un motiv ascuns.
Nu spui la mii de femei ceea ce vor să audă, doar pentru a te culca cu ele. Îi spui femeii pe care o iubeşti că, în acel moment, este cel mai frumos lucru pe care l-ai văzut vreodată.
Când o femeie ştie că pentru tine este fermecătoare, nu va trebui să-şi facă griji că o vei părăsi. Încrederea este cel mai intim lucru pe care îl pot împărţi doi oameni.

2. Scrie-i o scrisoare de dragoste.

Multe se pot spune fără cuvinte, dar fiecare femeie vrea să audă cât de mult o iubeşti.
Dă-i un obiect la care poate apela atunci când îi este dor de tine sau are îndoieli cu privire la iubirea voastră, şi se va simţi mult mai sigură – şi mai fericită.
Nu trebuie să fii un bun scriitor pentru a scrie o scrisoare de dragoste. Scrie – cât mai frumos – de ce pentru tine ea înseamnă totul. Nu o scrie pe calculator ; scrie de mână, astfel încât atunci când citeşte, să simtă că tu ai scris-o.

3. Plecaţi împreună în vacanţă.

Unul din cele mai bune moduri de a deveni mai intim cu iubita ta, de a o cunoaşte şi înţelege mai profund, este de a face o călătorie lungă împreună. Nu doar pentru un weekend – cel puţin pentru două săptămâni.

Intimitatea presupune apropiere, şi nu există cale mai bună de a înţelege o femeie decât atunci când te afli într-o situaţie imprevizibilă sau deosebită.
Oamenii se pricep să păstreze aparenţele atunci când se simt confortabil, când sunt înconjuraţi de lucruri familiare.

Ia o persoană şi du-o în mijlocul necunoscutului, şi o vei vedea în cele mai intime şi elementare niveluri – în care este forţată să absoarbă informaţia nouă şi să o folosească pentru a emite judecăţi şi decizii în timp real. Continuarea aici:

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here