Reprezentativa României îşi doreşte să obţină o performanţă istorică, încercând să intre pentru prima dată în grupele de elită ale Fed Cup. Primul obstacol în calea acestei performanţe o reprezintă echipa ţării vecine, Serbia. Vecinii noştri au o echipă foarte bună în care se găsesc nume de top cum ar fi Ana Ivanovic şi  Jelena Jankovic. Chiar dacă Jankovic nu a ajuns în Bucureşti, nici jucătoarele din linia a doua a Serbiei nu sunt de neluat în seamă.

Echipa României se prezintă la Fed Cup cu o trupă mai bună ca niciodată în ultimul deceniu, Simona Halep sau Sorana Cîrstea reprezentând argumente destul de solide chiar şi pentru o prezenţă în Grupa Mondială I. Acum , România şi Serbia se luptă pentru accederea în Grupa Mondială II (locurile 9-16).

Primul meci din cadrul acestui baraj are loc între Sorana Cîrstea – Ana Ivanovic, iar în al doilea meci, programat tot sâmbătă, Simona Halep o va înfrunta pe Bojana Jovanoski.

De remarcat faptul că Ivanovic s-a impus în cele două partide pe care le-a mai  disputat cu Sorana Cîrstea, fără a ceda vreun set. Românca are ocazia de a-şi lua o primă revanşă, mai ales că va avea de partea ei şi susţinerea publicului. În schimb, Simona Halep are 1-0 în confruntările cu Bojana Jovanovski, succesul fiind înregistrat în 2011, la Wimbledon.

Tot astăzi sunt programate două meciuri de simplu, iar duminică se vor disputa restul de trei jocuri. Meciurile vor începe la ora 12:00, în ambele zile, însă totul depinde şi de condiţiile meteorologice. La Bucureşti se anunţă ploi în acest weekend, astfel că n-ar fi exclus ca programul să mai sufere unele modificări.

Românca, care  în acest moment este cel mai bine clasată în clasamentul individual feminin, Simona Halep a oferit o declaraţie încurajatoare: “Ne-a luat 15 ani să ieşim din zona Euroafricană şi nu vrem să ne oprim aici”.

 

 

Distribuie:19000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here