Pătrunjelul, unul dintre cele mai cunoscute ingrediente alimentare, este folosit, de multe ori ca ornament, ignorându-se beneficiile acestei plante pentru sănătate.

Pe lângă faptul că pătrunjelul conține de patru ori mai multă vitamina C decât portocala, el ține sub control tensiunea, fiind un bun stabilizator natural. Odată ajunsă în organism, rădăcina pătrunjelului este un bun reparator al ficatului, un foarte bun stimulent pentru rinichi și pentru reținerile de apă. Frunzele și tulpina de pătrunjel, din care se prepară ceai, ajută la eliminarea pietrelor.

În plus, pătrunjelul, sub formă de salata, contribuie la reducerea greutății corporale în mod sănătos, adică fără a pune în pericol echilibrul de vitamine din organism.

Cum se pregătește salata de pătrunjel: este nevoie de frunzele și codițele fragede de la șase legături. Totul se toacă mărunt. Se adaugă o cantitate egală de frunze de mentă la fel de mărunt fărâmițate, o lingură de grâu pisat și înmuiat în apă timp de 30 de minute, o roșie mai mare tăiată cubulețe și zeama de o lămâie.

Această salată se mănâcă pe tot parcursul zilei, de câte ori senzația de foame vă dă târcoale. Se mai poate, de asemenea, consuma:

• la micul dejun o ceașcă de cafea neagră sau un fruct (portocală, banană, grapefruit, căpșuni sau măr);

• la prânz un piept de pui fiert sau la grătar, după preferințe, un măr sau o pară;

• iar masa de seară poate fi îmbogățită cu un ou fiert, un morcov ras și un măr.

Regimul trebuie urmat timp de o săptămână pentru a slăbi 4-5 kilograme. Se beau cel puțin 2 litri de lichide (apă, ceai neîndulcit). Se recomandă evitarea sucurilor.

sursa: incomemagazine.ro

AbonareDistribuie:0000

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here