Fara sa iti dai seama, atunci cand consumi ceai, cafea sau bauturi alcoolice, si tu folosesti droguri.  Cafeina din cafea, Coca-Cola sau alcoolul din vin si bere sunt substante care modifica starea normala a organismului, insa folosite cumpatat aceste droguri sunt relativ inofensive, iar altele, precum heroina sunt extrem de nocive.

Un comitet stiintific independent din Marea Britanie a analizat 20 de droguri pentru a evalua daunele pe care le provoaca atat indivizilor care le folosesc, cat si societatii (prin criminalitate, distrugerea familiilor, absenteism la locul de munca si alte probleme), scrie sanatate.bzi.ro.

In urma analizelor cercetatorii au concluzionat ca alcoolul este drogul cel mai periculos, urmat de heroina si de cocaina de tip crack. Pe urmatoarele locuri s-au clasat metamfetaminele, cocaina, tutunul, amfetaminele, canabisul (marijuana).

Daunele provocate de alcool si tutun sunt mai mari deoarece aceste doua droguri sunt disponibile in mod legal, in timp ce un drog ca marijuana ar provoca la randul sau mai multe daune daca ar avea acelasi statut, spun cercetatorii.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here