Chiar daca este o plantă-condiment cu proprietăți extraordinare pentru corp, mai ales în curele de detoxifiere, trebuie consumată cu moderație. În anumite situații, condimentul poate avea efecte extrem de nocive:

1. In cazul persoanelor cu tulbuări sanguine

Ghimbirul, căci despre el este vorba, stimulează circulația sângelui, de aceea poate afecta starea de sănătate a acestor pacienți. În cazul în care urmează să suferiți o intervenție chirurgicală evitați ghimbirul cu două săptămâni înainte de operație.

2. Pentru bolnavii cronici

În cazul în care urmați un tratament medicamentos trebuie să fiți cu băgare de seamă la acest condiment. Dacă urmați un tratament pentru hemofilie, spre exemplu, este important să știți că ghimbitul anulează efectiv efectul medicamentului. Este ca și cum nici nu l-ați lua. Trebuie să evitați să combinați ghimbirul și cu anticoagulante, beta-blocante ori medicamente pe baza de insulina.

3.În cazul persoanelor prea slabe/subponderale

Ghimbirul este renumit pentru ajutorul pe care îl oferă în curele de slăbire. Scade apetitul, accelerează metabolismul, și topește grăsimile. De aceea este indicat ca persoanele subponderale să aibă mare grijă cum și în ce cantități îl consumă.

4. Pentru femeile însărcinate

Ghimbirul conține stimulente naturale foarte puternice, care ar putea duce la contracții premature. Prin urmare, ar trebui să evitați ghimbirul în timpul sarcinii, notează observator.ro.

5. În cazul persoanelor care au probleme cu plămânii sau cu stomacul

Nu este indicat să se folosească ghimbirul nici în cazul persoanelor cu inflamații la nivelul stomacului sau al plămânilor. Ghimbirul este  colagog, iar dacă ai pietre la fiere trebuie să te consulți cu medicul cu privire la acest condiment și la situațiile în care ai voie să îl folosești.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here