O noua amenintare informatica ii vizeaza pe utilizatorii care folosesc acest sistem de operare

Specialistii romani in securitate de la Bitdefender trag un semnal de alarma legat de Koler.A, un troian care ii poate afecta pe cei care au telefon cu Android. Este genul de amenintare informanica ransomware, ce iti spune ca ai comis o infractiune si trebuie sa platesti o amenda ca sa ti se deblocheze telefonul. Evident, aceasta nu este decat o metoda prin care persoane rau intentionate vor sa te stoarca bani.

Koler.A foloseste geolocatia ca sa iti ofere un mesaj adaptat la tara din care provii. Au avut astfel de probleme atat romanii, cat si alti europeni, dar si oameni din SUA sau Orientul Mijlociu.

Malware-ul te impiedica sa accesezi majoritatea aplicatiilor din telefon, iar in unele cazuri functiile aparatului pot fi restabilite daca platesti o suma “modica” de 300 de dolari.

Daca vedeti acest mesaj pe ecran, ce trebuie sa faceti este sa apasati pe butonul de Home. Veti avea 5 secunde la dispozitie ca sa dezinstalati ultima aplicatie instalata (care contine virusul). Pe urma, fereastra va reaparea.

Troianul a facut pana acum victime in toata lumea, asadar cel mai bine este sa va stiti telefonul protejat cu un soft antivirus.

Distribuie:29020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here