Daca alegem sa ne documentam corespunzator, natura ne poate oferi leac pentru mai toate suferintele trupesti. O planta destul de banala este poate cel mai bun aliat in problemele de inima si reuseste chiar sa reduca riscul de infarct cu 50%.

Aici vorbim despre paducel, planta care este folosita atat in scop profilactic (mentinerea tensiunii arteriale la valori normale, cresterea rezistentei la efort, favorizarea circulatiei la nivel central si periferic, prevenirea accidentelor ischemice si deteriorarii psihice la persoanele in varsta), cat si in scop terapeutic, in special in afectiunile cardiovasculare, noteaza kfetele.ro.

Administrat pe o perioada mai lunga, paducelul reduce incidenta infarctului miocardic si asta si la persoanele hipertensive sau cu colesterolul/trigliceridele marite.

O cura cu paducel poate dura 3-6 luni pe an, timp in care se administreaza cate 1-2 capsule cu extract de fructe, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, dar numai la indicatiile medicului. Este recomandat ca aceasta cura sa se administreze pe perioada sezonului rece, cand aparatul cardiovascular si sistemul nervos fac un mare efort de adaptare, dar si in perioadele foarte calduroase, cand riscul de infarct creste exponential.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here