ARTICOLUL ZILEI: Cât costă cele mai importante momente ale vieții

Home > ARTICOLUL ZILEI: Cât costă cele mai importante momente ale vieții

Nunta, botezul și înmormântarea sunt pentru orice om cele mai importante momente din întreaga viață. Ce umbrește cel mai mult fericirea unui om? Banii. Sau mai exact, lipsa lor. Onlinereport.ro a aflat cât te costă să duci la bun sfârșit trei dintre cele mai importante momente din viață;

Nunta: O nuntă necesită o pregătire temeinică în prealabil și o documentare serioasă. În 2014 o nuntă te costă în medie 6.000 de euro dintre care:

-închiriere și amenajare sală: 2.000 de euro

-taxa la casa căsătoriilor: 100 de euro

-taxa la biserică: 250 de euro

Statul oferă un ajutor de 200 de euro proaspeților căsătorit, iar darul la masă este de minimum 100 de euro pentru un invitat. Așadar,dacă invitații se simt bine și ”masa merge”, îți poți recupera ușor investiția.

Botezul: O căsătorie fericită e urmată și de un copil. Alți bani, altă distracție. Bugetul pentru un botez normal, fără prea mult fast, se învârte undeva pe la 3.000 de euro de lei pentru 50 de invitați, dintre care:

-taxa la preot: 150 de euro

– sala: 600 de euro

Darul este în medie de 80 de euro de persoană.

Înmormântarea: Dacă să te căsătorești sau să faci un copil poate fi o opțiune, să mori nu e. Tocmai de aceea e foarte profitabil să ai o firmă de pompe funebre. O înmormântare costă în jur de 1.500 de euro:

– locul de veci: 220 de euro pe deceniu

-pomana: 450 de euro

– transportul cu dricul: 150 de euro

-taxa la preot: 150 de euro

Ajutorul de la stat pentru deces este de 450 de euro.

 

Mădălina Mihăilescu

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here