În rândul femeilor, canceul de col uterin reprezintă una dintre principalele cauze ale decesului. Asta pentru că temuta boală nu prezintă mereu simptome în stadii incipiente, ci se poate remarca doar prin controale amănunțite.

VEZI ȘI: Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu faci sex 2 săptămâni

Reţine: în stadii incipiente, boala nu prezintă niciun fel de simptome. Dar primele semnale de alarmă care pot indica faptul că un cancer se dezvoltă şi se extinde sunt următoarele, notate de feminis.ro:

1.Te dor picioarele

Una dintre semnalele de alarmă o reprezintă durerile  la nivelul picioarelor însoțite de umflături. Asta pentru că în acest stadiu colul uterin este umflat şi poate obstrucţiona circulaţia normală a sângelui.

2. Sângerezi

Este vorba despre sângerările vaginale în afara ciclului menstrual.  După debutul primului stadiu, celulele canceroase pot să se afle pe suprafaţa colului uterin sau, din contră, la un nivel mai profund, în ţesuturile colului uterin. Ciclul menstrual devine tot mai dificil pe moment ce tumoara se dezvoltă.

Apoi, circulaţia normală a sângelui este întreruptă deoarece vasele de sânge sunt supuse unei presiuni. De asemena, celulele canceroase se pot răspândi la vezică, determinând apariţia sângelui în urină.

3. Probleme urinare

Fii atentă, pentru că  problemele tractului urinar nu sunt întotdeauna un semn al infecţiilor urinare ci pot fi un semn tăcut al cancerului de col.

Un simptom foarte comun la femeile care suferă de cancer de col uterin este că simt o senzaţie asemănătoare „gâdilatului” atunci când urinează. Dacă prezinți aceste simptome cel mai indicat ar fi să consulți un medic.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here