Desi inca mai sunt femei care cred ca este o treaba pur masculina, majoritatea dintre acestea apeleaza la masturbare pentru a se satisface.

Intr-un text pentru Huffington Post, Alex Fine explica de ce, de fapt, masturbarea este foarte buna pentru femei si ar trebui ca aceasta sa nu mai fie un subiect tabu.

„In loc sa investesti banii in sali de fitness cu preturi exorbitante, de ce nu iti acorzi 30 de minute pe saptamana pentru cate o sesiune de masturbare?”, se intreaba fondatoarea produselor DAME, Alex Fine, pe blogul ei gazduit de Huffington Post.

Desi la inceputul secolului 18 masturbarea nu era o practica stigmatizata, acest lucru s-a schimbat odata cu trecere timpului, iar astazi este un subiect tabu, prezentat uneori chiar ca o boala psihica.

De fapt, masturbarea are mai multe beneficii, atat fizice, cat si psihice. Pe langa orgasmul obtinut, Fine mai evidentiaza cateva efecte ale masturbarii, indemnand femeile sa recurga fara temeri la aceasta metoda de autosatisfacere.

Masturbarea te ajuta sa te cunosti mai bine Masturbarea poate fi o modalitate prin care sa te descoperi, accepti si sa-ti intelegi mintea si trupul. Este o cale prin care te conectezi cu tine insati. „In aceasta societate care se misca pe repede inainte, uitam sa ne retragem putin, sa ne oferim momente de respiro, sa stam singure si sa ne ascultam corpul. Masturbarea este asemanatoare meditatiei, ne permite sa ne sincronizam cu ritmul trupurilor noastre, sa identificam punctele sensibile la tensiune, durere si dorinta.”, spune Alex Fine. De asemenea, se pare ca masturbarea este in stransa legatura cu increderea in sine a femeilor.

Masturbarea are beneficii pentru corp Procesul de auto satisfacerea are un efect pozitiv asupra sanatatii cardiovasculare si, conform unui studiu, poate chiar sa scada riscul aparitiei diabetului de tip 2. O alta problema pe care masturbarea o contracareaza cu succes este insomnia si asta datorita hormonilor care se elibereaza in timpul actului, dar si pentru ca se elimina tensiunea acumulata in timpul zilei.

Masturbarea este buna pentru psihic Masturbarea poate reduce nivelul de stres si sa imbunatateasca starea generala. Fiecare persoana are propriile metode prin care isi asigura satisfactia sexuala, dar indiferent de modul in care actioneaza, un lucru este valabil pentru toata lumea. Trebuie sa fii cu mintea acolo. Astfel, masturbarea ajuta la detasarea de toate gandurile negative, de grijile cotidiene sau de alte maruntisuri care, adunate, induc o stare de agitatie si stres cu care nu este bine sa sa adormi.

Masturbarea poate ajuta la imbunatatirea vietii sexuale Cu cat o femeie se cunoaste mai bine, cu atat mai bine o va cunoaste si barbatul caruia i se dedica. De altfel, masturbarea in fata partenerului nu este doar o metoda de a condimenta viata sexuala, dar si de a-i arata partenerului ce iti provoaca placere.

Afla mai multe pe: www.adevarul.ro

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here