Black Friday vine mai devreme anul acesta la eMag şi Flanco!

Home > Black Friday vine mai devreme anul acesta la eMag şi Flanco!

Doi dintre cei mai mari retail-eri de produse electronice si electrocasnice eMag si Flanco au decis ca anul acesta Black Friday sa vina mai devreme. Nu stiu exact daca incearca astfel sa fure un pic startul fata de anii trecuti, insa in 2013 se pare ca Black Friday va fi pe 22 noiembrie, cu o saptamana mai devreme decat anul trecut.

Ambele firme estimeaza ca vor avea incasari importante, atat din vanzarile on-line, cat si din cele din magazinele efective. Cifrele estimate de catre eMag sunt 98 de milioane de lei pentru vanzarile din magazinele fizice si 4 milioane din vanzarile din magazinul virtual, pe cand Flanco se asteapta la vanzari de 85 de milioane de lei din vanzarile in magazinele fizice si circa 180.000 de tranzactii. Aceste estimari sunt facute pentru prima zi. Ramane de vazut daca romanii vor raspunde sau nu ofertelor si daca eMag si Flanco vor reusi sa incaseze sumele asteptate si sperate.

Se pare ca din ce in ce mai des importam obiceiuri si sarbatori de la poporul american. Daca deja Valentine’s day si petrecerile de Halloween au devenit de notorietate, iata ca si Black Friday incepe sa se impamanteneasca. Initial, aceasta zi de vanzari intense, la americani, se desfasura in prima vineri dupa Ziua Recunostintei, avand scopul de a deschide sezonul de vanzari pentru Craciun. Comerciantii faceau importante reduceri de preturi, astfel incat, chiar si persoanele cu venituri mai modeste sa poata cumpara cadouri pentru cei dragi.

Pentru comerciantii americani ziua de Black Friday este cea mai lunga zi de munca, deoarece magazinele se deschid incepand chiar si cu ora 4 a diminetii si se inchid dupa miezul noptii. Este ziua cu cele mai multe incasari din an si a devenit deja un eveniment foarte asteptat, pentru care se fac pregatiri un an intreg.

Sursa:  zoda.ro

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here