Perioada facultăţii este o etapă frumoasă din viaţa oricărui tânăr. Trebuie să recunoaştem însă, faptul că ducem cu toţii dorul mâncărurilor gătite de mama acasă. Dacă eşti student în Bucureşti şi vii din provincie cu siguranţă vrei să aflii care sunt locurile unde poţi mânca bine fără a cheltui prea mulţi bani. Doar trebuie să ne mai şi distrăm. Unele dintre cantinele din Bucureşti sunt chiar foarte apreciate de studenţi când vine vorba despre raportul calitate-preţ.
Una dintre cele mai apreciate este cantina Moxa care aparţine Academiei de Studii Economice situată pe Bulevardul Mihail Moxa nr. 11. Aceasta este cunoscută printre studenţi ca fiind “cea mai ieftină cantină din Bucureşti”. Trebuie spus că aceasta este destinată doar studenţilor de la ASE. Intrarea se face pe bază de legitimaţie. Preţurile sunt mici , iar mâncarea este mereu proaspătă. Ciorba este 2 lei. Dacă optezi pentru felul doi nu vei plăti mai mult de 3 lei, la fel şi în cazul desertului. Cantina este deschisă de luni până vineri, între 9.00- 15.00 şi 16.00-19.00.

 

Cantine studențești: Cantina Mihail Kogălniceanu este şi ea la fel de cunoscută. Se află la Facultatea de Drept, iar preţurile sunt de asemnea accesibile. Este destinată tuturor oamenilor, nu numai studenţilor. La ora prânzului vei constata că va trebui să stai la o coadă destul de mare pentru a putea mânca ceva. Preţurile variază de la 1 leu o salată de varză albă cu mărar până la 6 lei porţia de pulpe de pui la tavă. Desertul are şi el un preţ bun, astfel că pentru o porţie de gogoşi cu ciocolată nu vei plăti mai mult de 1,70. Cantina este deschisă între 11.30- 17.00 şi 18.00-19.00 de luni până joi şi vinerea între 11.30- 18.00 .

 

Cantine studențești: Nu trebuie evitate nici cele două cantine de la Leu de pe B-dul Iuliu Maniu nr.1-3. Aici poate veni oricine şi poate mânca bine fără a lăsa o sumă foarte mare de bani. Dacă o ciorbă costă 5 lei , pentru o porţie de cartofi nu vei plăti mai mult de 2,5 lei. Dacă iţi e poftă de ceva dulce , eclerele sunt o opțiune excelentă. Preţul lor: 3 lei. Cantina este deschisă de luni până sâmbătă, între 7.00 şi 21.00.
Cantine studențești: O altă cantină studenţească se află în Complexul Tei. Aici vei plăti pentru un şniţel de pui 3,30, iar pentru o porţie de piure de cartofi 0,80 lei. În ceea ce priveşte ciorba aceasta nu costă mai mult de 5,20 lei. La cantină l-am găsit pe Bogdan , student în anul IV la UTCB care a declarat pentru onlinereport.ro că “ în general mâncarea este bună, însă ciorba nu se află printre preferinţele mele deoarece nu îmi place cum este gătită.” Cantina este deschisă între orele 10.00 – 16.00.

 

Carla-Cristiana Lunguţi

 

Abonare
Distribuie:72000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here