Peste 106 de percheziţii au loc, miercuri, la persoane suspecte de evaziune fiscală cu carne. Carnea alterată era importată din Uniunea Europeană şi apoi vândută în magazinele mari din România, sau era procesată şi comercializată în fast-food-uri.

Un inspector vamal care facilita intrarea în ţară a cărnii şi un inspector OPC au fost reţinuţi de Poliţie pentru cercetări. Percheziţiile au loc în Bucureşti, Slobozia şi în judeţul Cluj, prejudiciul ridicându-se la 15 milioane de euro.

Sunt vizate peste 100 de firme din ţară. Cei din reţea importau carne alterată din Olanda, Polonia, Marea Britanie, Germania, pentru care nu plăteau impozite şi era vândută către Bulgaria sau Cipru şi Ungaria -doar în documente. În realitate, carnea ajungea în magazine mari din România, cu etichetele schimbate.

Carnea care se strica nu era aruncată, ci era transformată fie în mici care erau vânduţi la restaurante, fie în friptură pentru fast-food-uri. Carnea alterată era vândută şi de o firmă de catering, care nu era procesată, firmă deţinută de soţia unuia dintre membrii reţelei.

Distribuie:2100

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here