Dragoș Botoroagă este, potrivit DNA, omul de afaceri de la care au pornit o parte din banii care ar fi ajuns chiar la Elena Udrea sau au fost folosiți în beneficiul Elenei Udrea.

Cînd a venit, vineri, în fața Înaltei Curți, Botoroagă avea atitudinea unui mărunt om de afaceri, strivit între interesele supreme ale statului. El a pledat vinovat, spunînd că a fost practic forțat de situația economică să dea mită.

Șeful SC Consmin SA din Petroșani a mărturisit judecătorilor că ”m-am panicat în 2010, cînd CNI nu mi-a făcut plățile. Eu prestasem lucrările și ei nu-mi plăteau”.

„Aveam cam 130-140 de angajați și nu puteam să le dau salariile. Aveam probleme cu băncile. Și, ca să-mi dea banii, am apelat la Ștefan Lungu. I-am întors o parte de 10%, plătindu-i pe compania lui niște contracte  de care n-aveam nevoie”Dragoș Botoroagă, administrator Consmin

Despre Lungu a spus doar ”că-l știam înainte”. Și a trecut repede peste subiect.

Dialogul din instanță

  • Judecător: Ați mai vorbit cu cineva despre bani în afară de Ștefan Lungu?
  • Botoroagă: Nu, doar cu Lungu.
  • Judecător: Nici cu doamna Ana Maria Topoliceanu?
  • Botoroagă: Nu, cu dînsa am discutat alte lucruri.
  • Judecător: Ce lucruri?
  • Botoroagă: Lucruri tehnice. Nu despre bani.

52 de milioane de lei doar în 2010 și 2011

Apoi, în puloverul său lung și cu alura patronului năpăstuit, Botoroagă a scurtat cît a putut mărturia.

Cît de mici sînt afacerile lui Botoroagă și cît de întîmplătoare sînt legăturile lui cu Lungu, fostul șef al comunicării lui Udrea, și cu Topoliceanu, fosta șefă a CNI, ambii răsuciți azi din amici în denunțători ai ministrului? CITEȘTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here