Prezervativul oferă cea mai mare protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală și a sarcinilor nedorite, însă gradul de protecție nu atinge 100%. Există și unele boli pe care le poți lua chiar și când te protejezi în timpul sexului.

Anumite boli cu transmitere sexuală pot fi luate chiar dacă el poartă prezervativ în timpul sexului și chiar dacă ai fost atentă ca penisul său neacoperit cu această formă de contracepție să nu te atingă. De exemplu, dacă partenerul tău are herpes și faceți sex exact când i-au apărut vezicule, este foarte posibil să iei și tu – acestea apar în jurul penisului, în zone unde prezervativul nu ajunge.

Mai poți fi infectată cu gonoree, hepatită B sau C ori HIV dacă ești expusă la sângele lui. Mai mult chiar, poți face gonoree orală (sau faringeală) dacă intri în contact cu lichidul seminal al partenerului tău.

Poți lua BTS-uri și când faci sex oral

Sexul oral nu te scutește de contractarea bolilor cu transmitere sexuală, dacă nu te protejezi – există posibilitatea să îi faci sex oral cu prezervativul pus și să ai grijă să nu atingi și celelalte zone ale regiunii genitale. Este neplăcut, însă este mai ușor să previi decât să tratezi.

Alte infecții pe care le poți face, chiar și cu prezervativ

Păduchii genitali sunt considerați o boală genitală de cei mai mulți doctori și îi poți lua chiar și dacă porți prezervativ. Există soluții destul de multe pentru îndepărtarea lor și trebuie să îți cureți foarte bine așternuturile, hainele și lenjeria intimă în același timp.

Distribuie:87020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here