Cand femeilor vor sa ramana insarcinate, de obicei, apeleaza la toate caile care le imbunatatesc fertilitatea. In schimb, barbatii nu-si prea bat capul ci astfel de lucru. Unii experti considera ca exista anumite substante toxice care contribuie la infertilitatea masculina. Tocmai de aceea, barbatii trebuie sa fie atenti la ceea ce intra sau la ce substante isi expun organismele. Iata toxinele de zi cu zi care cauzeaza infertilitate.

Alcool. Foarte multi barbati consuma alcool si nici macar nu realizeaza ca acesta constituie o problema. In vreme ce doua pahare pe zi este considerat un consum moderat, chiar si acesta are un efect negativ asupra productiei si calitatii spermei. Tocmai de aceea este recomandat ca un barbat sa bea numai ocazional sau sa se limiteze la 1-2 pahare pe zi.

Bisfenol A (BPA). In ultima vreme s-a tot vorbit despre pericolul prezentat de Bisfenol A, pentru sanatatea oamenilor. Studiile de specialitate nu au descoperit cum afecteaza exact BPA-ul calitatea lichidului seminal, insa s-a observat ca are unele efecte negative. Pentru a evita BPA, nu consuma bauturi din sticle de platic, si nu depozita mancarea in recipiente de plastic.

Slujba. In functie de ocupatia fiecarui barbat, toxinele de la job pot afecta sperma. Sunt atat de multe medii in care barbatii sunt expusi la substante chimice fara ca macar sa-si dea seama de asta. Tocmai de aceea este important sa stii exact daca mediul in care munceste este sau nu toxic.

Tigarile. Cu totii stim ca fumatul afecteaza grav sanatatea, insa pentru un barbat care vrea ca in viitorul apropiat sa aiba un copil, este o amenintare chiar mai mare. Tigarile afecteaza calitatea si cantitatea spermei, ba mai mult, cresc si riscurile unei pierderi de sarcina. Iata inca un motiv pentru care este bine sa renunti la tigari.

Mancarea nesanatoasa. Mancarea nesanatoasa si cea procesata contin o multime de ingrediente care afecteaza lichidul seminal. Tocmai de aceea, daca sunteti decisi sa aveti un copil ar trebui ca tu sa ai o dieta sanatoasa si sa renunti la produsele procesate. In schimb, consuma mai multe fructe, legume si cereale integrale astfel incat sa creasca sansele ca sotia ta sa ramana insarcinata.

 

 

Follow
Distribuie:1000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here