Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Franța, care vizează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze, informează MAE pe pagina sa oficială.

Comunicatul anunță că este menținută starea de urgență pe tot teritoriul țării, decretată după atacurile din 13 noiembrie 2015, din Paris. De asemenea, sunt menținute controalele la frontiere, scrie activenews.ro .

„MAE reamintește că starea de urgență permite autorităților franceze să interzică circulația persoanelor și să stabilească zone de protecție și securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate orașele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispoziții permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol și a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor și posibilitatea de a efectua percheziții administrative.

Pe tot teritoriul Franței aeroporturile și gările rămân deschise, însă călătorii sunt rugați să confirme orarele de călătorie cu compania de transport, deoarece se pot înregistra întârzieri din cauza măsurilor de securitate. Școlile funcționează în program normal. Transportul public în Paris este operațional, putând exista însă stații închise sau rute modificate.

MAE recomandă cetățenilor români aflați în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să manifeste vigilență sporită, în special în mijloacele de transport în comun, în timpul manifestațiilor sportive, culturale, religioase și în zonele aglomerate. Cetățenii români sunt sfătuiți să consulte presa locală și informările transmise prin intermediul mass-media de către autoritățile franceze”, scrie MAE.

Totodată, comunicatul aduce la cunoștință că Ambasada României la Paris are program de lucru normal cu publicul și reiterează faptul că persoanele, care dețin informații despre cetățeni români aflați într-o situație de urgență, pot contactata misiunea diplomatică la numărul +33 (0) 68 07 13 729 sau pe adresa de email [email protected] Totodată, MAE recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și se reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here