Lina este considerată CEA MAI TÂNĂRĂ MAMĂ DIN ISTORIA OMENIRII . Pe 14 mai 1939, Lina – în vârsta de cinci ani, șapte luni și 21 de zile, naște, prin cezariană, ajutata de trei chirurgi. Băiețelul are 2,7 kilograme și se naște perfect sănatos! Avea să trăiască 40 de ani, decedând din cauza unei boli la măduva spinării. 

Suntem pe final de 1938, undeva in Peru, in regiunea Huancavelica. Tiburcio Medina, tatal, vede ca fiica lui, Lina, are burta umflata. Vecinii, superstitiosi si inapoiati, vorbesc despre un sarpe care se ascunde in stomacul micutei. Il acuza de asta pe Apu, spiritul rau al Anzilor. Este dusă la șamani. Acestia zic ca e vorba despre o tumoare. „Du-te cu ea la spital!”, aude Tiburcio. Pauză, pentru a înțelege cum stau lucrurile. În acel moment, localitățile rurale din Peru trăiesc, încă, în Evul Mediu. Marea criză economică a scufundat agricultura, totul stagnează.

In Pisco, cel mai apropiat oras, o vede doctorul Gerardo Lozada care isi da seama ca ceva e in neregula. O ia si, impreuna, ajung la Lima, in capitala. CONCLUZIA SPECIALIȘTILOR DE AICI: Lina este INSARCINATA!!! A conceput copilul la 4 ani si 8 luni. Da, patru ani si opt luni. Nu e nici Apu, nici interventia samanilor, nici Soarele. Micuta va deveni mama!!! Pe 18 aprilie 1939, Lima face prima fotografie, din profil, putandu-se vedea ca mai are putin pana sa nasca. Pentru ca este un fenomen nu rar, ci necunoscut pana atunci in Peru, documentele care vorbesc despre graviditatea Linei sunt extrem de putine, scrie a1.ro.

Pe 14 mai 1939, acum fix 76 de ani, Lina – in varsta de cinci ani, sapte luni si 21 de zile, naste, prin cezariana, ajutata de trei chirurgi. ESTE CEA MAI TÂNĂRĂ MAMĂ DIN ISTORIA OMENIRII ȘI AȘA VA RĂMÂNE PÂNĂ ÎN ZILELE NOASTRE!

Baietelul, Gerardo Medina, are 2,7 kilograme si se naste perfect sanatos. Imediat, lumea se aduna ca la urs. Familia primeste o oferta de 4.000 de dolari pe luna, suma mare pentru acele vremuri, spre a accepta sa prezinte „cazul” la Sarbatoarea Mondiala de la New York. Refuza. In schimb, medicii americani anunta ca doresc sa-l investigheze atat pe bebelus cat si pe mama, pentru a vedea ca totul este ok. Guvernul peruan se arata contrariat, spune ca Lina si Gerardo se afla sub „pericol moral” daca accepta oferta americanilor, anunta ca se va forma o comisie locala ce va veghea la binele celor doi. Dupa ce scandalul se stinge, peruanii uita de promisiuni. Lina nu va vedea nici macar un banut…

Soră sau mamă?

Gerardo stie ca este…fratele Linei, cel de-al zecelea copil al familiei…Cand implineste un deceniu de viata i se comunica adevarul si faptul ca Lina ii este mama, nu sora! Se fac investigatii pentru a afla cine a fost tatal. Tiburcio, bunicul, este arestat cateva luni si acuzat de viol. Cand este eliberat, din lipsa de probe, acuzatiile cad asupra unui frate de-al Limei, cu retard mintal. In Peru incepe sa se vorbeasca despre ea ca despre Fecioara Maria, care ar fi conceput fiul fara pacatul originar.

La 33 de ani, Lina s-a casatorit cu Ricardo Jurado, cu care, la 38, va avea alt copil. Gerardo a crescut normal, fara probleme de sanătate. Din pacate, avea sa decedeze, la 40 de ani, din cauza unor grave probleme cu maduva spinarii.

Ajunsă la aproape 82 de ani, Lina traieste si astazi, intr-un cartier din capitala peruana, Chicago Chico. In 2002, unul dintre medicii care a studiat cazul celei mai tinere mamici din istoria omenirii, a obtinut, din partea Guvernului, o pensie pe viata pentru Lina.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here