În zilele noastre, marea majoritate a persoanelor se folosesc de ”unelte” standard atunci când vine vorba despre ritualurile de împerechere sau de cucerire: îşi stabilesc locul de vânătoare în incinta unui bar în căutare de străini atractivi, cărora să le ofere băuturi alcoolice în speranţa că vor avea parte de o  conversaţie decentă sau, de ce nu, o întâlnire interesantă în pat, care să conducă, eventual, spre o viitoare relaţie, scrie one.ro.

Însă, pentru un străin care nu are nimic de-a face cu ritualurile sexuale ale altor popoare, practicile enumerate mai jos i-ar putea părea cel puţin ciudate. Cu toate acestea, dacă sapi adânc în analele istoriei, vei consta că, cu mult timp înaintea ta, oamenii recurgeau la tot felul de trucuri, unele bizare şi greu de acceptat în gândirea actuală, pentru a seduce un potenţial partener de viaţă. Sau pur şi simplu pentru a se iniţia în tainele împerecherii.

Următoarele ritualuri sexuale ne-au atras cel mai mult atenţia:

1. În vechiile civilizaţii din Hawaii, oamenii aveau un nume public pentru propriile…organe genitale. Atât membrii roialităţii cât şi persoanele de rând aveau un cântec dedicat organelor genitale prin intermediul căruia acestea erau descrise atât la propriu cât şi la figurat. Denumite “mele ma’is”, cantecele inchinate organelor genitale reprezentau, de fapt, o celebrare a viitoarelor generatii de baieti si fete.

2. In tribul Sambian din Noua Guinee, tinerii nu sunt lasati sa se apropie de femei pentru o anumita perioada de timp. De fapt, este vorba de o perioada de ucenicie, in care acestia fac trecerea de la adolescent la barbat. Daca va intrebati cum, tinerii trebuie sa inghita sperma celor mai puternici lideri ai tribului.

3. In tribul Trobriander din Papua Noua Guinee, copiii îşi încep viaţa sexuală în intervalul de vârstă 6-12 ani şi, ceea ce este uimitor, ei îşi caută activ un partener cu care să întreţină relatii sexuale. Stigmatul social este exclus complet.

4. Se pare ca in Egiptul Antic exista credinta potrivit careia fluxul si refluxul fluviului Nil erau cauzate de ejacularea zeului Atum. Din acest motiv, faraonii au dezvoltat un ritual si se masturbau direct in faimosul fluviu.

5. Din punct de vedere social, homosexualitatea a jucat un rol important in societatea Greciei Antice(nu ca acest lucru ne-ar fi total strain), dar cu un accent special pe relatiile dintre barbatii adulti si tineri. Ciudat este că societatea condamna cuplurile de homosexuali care aveau aceeasi varstă şi acelaşi statut social.

6. Tribul Guajiro din Columbia organizează un dans ceremonial în cadrul căruia dacă o tânără seduce un bărbat prin dans, ei sunt obligaţi să facă sex.

7. Homosexualitatea si casatoria intre persoanele de acelasi sex au existat timp de secole in tribul Siwa din Egipt. In plus, daca barbatii nu aveau înclinaţii homosexuale, ei erau exilaţi din trib.

8. Insula Inis Beag de pe coasta Irlandei este considerata a fi una dintre cele mai reprimate societati din punct de vedere sexual a tuturor timpurilor. Adultii isi pastreaza lenjeria intima in timpul contactului sexual, in timp ce sexul nu este văzut ca fiind benefic pentru sănătate.

9. Mangaia, o insula mică din sudul Pacificului, este considerată tărâmul unora dintre cele mai avansate şi mai vechi practici sexuale. Inca de la varsta de 13 ani, baietii intretin relatii sexuale cu femeile adulte, care ii invata cum sa mareasca durata actului sexual pentru a-si multumi viitoarele partenere.

10. În satul Mehinaku din Brazilia, bărbaţii concureaza intre ei pentru a face sex cu femeia dorita oferindu-le acestora cadouri ”din peste”.

11. Tribul Kreung din Cambodgia a construit ”colibe ale dragostei” pentru fetele ce urmeaza sa atinga varsta adolescentei. Tinerele isi petrec noptile in cabana cu barbati diferiti pana ce acestea isi gasesc perechea potrivita. Divortul este ilegal in Kreung, asa ca practica ”colibei dragostei” pare oarecum indreptatita.

12. În Antichitate, biserica le impunea cuplurilor să folosească poziţia misionarilor, aceasta fiind singura modalitate acceptata de a face sex. Coitus a tergo (adica pe la spate) era, bineînţeles, considerată o poziţie ruşinoasă.

13. Tribul Aweikoma din Brazilia foloseste acelasi cuvant pentru a denumi sexul si verbul ”a manca”.

14. Unele triburi din Himalaya practica poliandria fraternă, mai precis fraţii împart aceeaşi soţie. întrucat au puţin pământ la dispoziţie pentru agricultura şi pentru creşterea animalelor, familiile cu mai mult de un copil ar fi nevoite să-şi împartă averea şi, ulterior, inclusiv terenurile.

15. În Insulele Marquesas din Polinezia Franceza era considerat absolut normal să-ţi priveşti părinţii în timp ce făceau sex.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here