Atunci când ai o mică durere de cap tinzi să te gândești la cine știe ce mare problemă. Autosugestia funcționează, iar atunci când ne înconjurăm de oameni bolnavi e foarte probabil să credem că și noi avem vreo boală. Cu toate astea, corpul nostru ne trimite mereu semnale despre starea lui. Iată cele mai sigure cinci semne că eşti sănătos tun:

1. Ai un apetit bun. Mâncarea se poate transforma într-o problemă dacă pofta de mâncare nu mai este dictată de foame, ci de factori externi sau interni, precum stresul, plictiseala, oboseala sau starea de deprimare. A avea un bun apetit înseamnă să mănânci echilibrat, atunci când ţi-e foame. Este foarte important să-ţi asculţi ceasul biologic şi să fii atent la semnalele pe care organismul ţi le transmite cu privire la momentul când trebuie să mănânci, dar şi la momentul când este cazul să te opreşti din mâncat, fiindcă eşti sătul.

2. Dormi şi te simţi odihnit. Somnul reprezintă, în medie, 28 de ani dintr-o viaţă lungă, potrivit Fundaţiei Somnului din Quebec, Canada. În timpul somnului se întâmplă cele mai importante lucruri: corpul se reface după stresul de peste zi, sistemul imunitar se întâreşte, ne punem la păstrare în sertăraşele memoriei amintirile întâmplărilor şi informaţiilor acumulate într-o zi şi, în cazul copiilor, sunt stimulate procesele de creştere. Orice abatere de la un somn odihnitor de aproximativ 7 ore şi jumătate pe noapte ştirbeşte sistemul imunitar. Mai mult, pierderea nopţilor duce la boli cardiovasculare şi la dereglări hormonale.

3. Albul ochilor este alb. Ochii arată întotdeauna când ceva este în neregulă cu starea de sănătate. Dacă albul ochilor devine gălbui este un semn că ficatul sau vezica biliară suferă.

4. Urina este limpede şi gălbuie. Urinarea înseamnă eliminarea toxinelor acumulate de rinichi din sânge. Apa evacuată prin procesul de urinare permite, de asemenea, reglarea presiunii sângelui. Există cazuri în care senzaţia de urinare apare, dar persoana respectivă simte că, pur şi simplu, nu poate. În plus, apar dureri în partea inferioară a abdomeului. Este cazul retenţiei acute de urină şi este nevoie de consult medical. În general, culoarea urinei este galbenă.

5. Un tranzit intestinal normal. Dacă mergi la toaletă în mod regulat, în fiecare dimineaţă, înseamnă că aparatul digestiv funcţionează bine. Normalul, în acest sens, înseamnă a merge la toaletă între de două ori pe zi şi de trei ori pe săptămână. Mai rar sau mai des de atât poate semnala o problemă cu tranzitul intestinal.

 

Distribuie:1110

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here