Europa are o retea hidrografica naturala larga, exista rauri care sunt importante si sunt menite sa ne ofere privelisti si momente unice. Calatorind descoperind acele colturi poate fi o placere, la fel ca si sa inveti ca Europa si Spania sunt pline de rauri care merita descoperite si iubite la persoana intai. Natura este ceva minunat de care trebuie ingrijit si cu care ne vom reconecta cu aceasta lista. Luati nota de cele mai importante rauri din toata Europa care trec prin orase fermecatoare, un nou mod de a calatori, de a descoperi colturi incredibile si de a va conecta cu natura spectaculoasa.

Acestea sunt cele mai importante rauri din Europa

1.Volga

Este cel mai important de pe continentul nostru, precum si cel mai lung datorita celor 3.700 km in lungime (al 15-lea la nivel mondial). Acesta strabate partea de vest a Rusiei si se varsa in Marea Caspica. O serie de canale leaga raul cu Marea Baltica (Canalul Volga-Baltic), Donul, Marea Azov si Marea Neagra (Canalul Volga-Don), precum si cu Moscova. Raul cel mare este ca un copac datorita curgerii sale. Numeroase rauri, paraie si alte parauri isi dreneaza apele in Volga. Raul trece peste 250 de kilometri cubi de apa in fiecare an. Din motive naturale, raul este impartit in trei parti, o parte de la izvor pana la gura raului Oka se numeste Volga Superioara, cealalta parte se varsa in raul Kama si se numeste Volga Mijlociu, iar raul Samaraluka este numita Volga de Jos. Citeste mai multe despre cel mai mare fluviu din Europa pe askai.

2. Dunarea

Are o lungime de 2.860 km si pe drum pleaca din Germania pentru a trece prin tari precum Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Romania, Bulgaria, Moldova si Ucraina. Gura sa se afla in Marea Neagra. Datorita caracteristicilor pe care le avem, este aproape un rau navigabil. Din Ulm, in Germania, exista multi afluenti care leaga zone agricole importante. Debitul sau este in conformitate cu bazinul sau. Chiar si asa, nu este mai navigabil din punct de vedere al traficului decat Rinul, un alt fluviu important din Europa. Avand in vedere numarul de tari prin care trece, fiecare cu propriul nume de limba si capitalele ocupate, putem deduce intervalul de importanta pentru acest fluviu european. Printre punctele de atractie se numara caile sale navigabile, care servesc drept poduri internationale pentru activitati agricole, de pescuit, turistice, comerciale si industriale.

3. Rin

Nu este unul dintre cele mai lungi, desi are o lungime de 1.300 km. Se naste in Alpii Elvetieni si in drumul sau spre gura Marii Nordului trece prin tari precum Austria, Liechtenstein, Germania, Franta si Olanda. Aproape 900 km din traseul sau sunt navigabili.

4.Elba

Este al doilea cel mai lung dintre raurile europene care se varsa in Marea Nordului, cu o lungime de 1.165 km. Se naste in Montana de los Gigantes, in Republica Ceha, si se varsa in Germania.

5. Loara

Lungimea sa este de 1.006 km si intregul traseu este in aceeasi tara, Franta. Se naste in Monte Gerbier de Jonc si se termina la Saint-Nazaire, in Oceanul Atlantic.

6.Vistula

In drumul sau de 1.047 km, traverseaza aproape jumatate din tara, in Polonia. Se varsa in Marea Baltica si este cea mai lunga dintre cele care se varsa in acea mare.

7. Tajo

Acest rau spaniol este, de asemenea, unul dintre cele mai importante rauri din Europa, datorita in parte lungimii sale de 1.008 km . Se naste in provincia Teruel si pe parcursul traseului sau trece prin provinciile Guadalajara, Cuenca, Madrid, Toledo si Caceres inainte de a ajunge la Lisabona, unde se termina.

8. Tibru

Cu o lungime de 400 km, se ridica in Toscana si curge spre sud prin mai multe orase pentru a se varsa in Marea Tireniana.

9. Garona

Lungimea sa este de 602 km si se naste in Spania, in Garona de Sus (Aragon) si se varsa spre Franta, unde se varsa in estuarul Girondei, in Oceanul Atlantic.

10. Arno

Ultimul dintre ceea ce consideram a fi unul dintre cele mai importante rauri din Europa se afla in Italia si are 241 km lungime. Se naste in faimosii munti Apenini si se varsa in Marea Ligurica, trecand prin orase precum Florenta si Pisa.