Știu, primul gând care-ți trece prin minte este că absolut toate facultățile sunt degeaba. Ceea ce nu-i departe de adevăr, pentru că, în ultimii ani, facultățile de la noi au produs mai mulți șomeri cu pretenții decât absolvenți care și-au găsit de lucru în domeniul în care au studiat.

Astfel, unul din cinci absolvenți de facultate este șomer cu acte-n regulă, iar 80% dintre cei angajați profesează în cu totul alte domenii decât cele pentru care s-au pregătit ani de zile. Nici nu e de mirare că se întâmplă asta, din moment ce, în România, să termini o facultate nu mai înseamnă mare brânză. Dacă ții neapărat să ai o diplomă universitară atârnată de perete, o vei avea. Universitățile noastre produc, anual,peste 110 000 de absolvenți.

Dar, în toată puzderia asta de facultăți al căror rol pare să fie doar să amâne, pentru câțiva ani, cererea pentru ajutorul de șomaj, există unele care-s pierdere de vreme chiar mai mult decât celelalte. Și asta o știu și cei care le conduc, cea mai bună dovadă în sensul ăsta fiind lipsa unor rapoarte transparente de contorizare a performanțelor. CITESTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here