Dinamo părea la un moment dat că şi-a regăsit stabilitatea financiară, însă se pare că lucrurile nu stau deloc aşa, după ce Ionuţ Negoiţă a băgat clubul în insolvenţă.

Odată cu această hotărâre, pe care Negoiţă o consideră salvatoare, clubul Dinamo ar putea să nu mai existe. Cum se poate un asemenea lucru? Este foarte uşor de explicat.

Aflat în conflict cu Nicolae Badea, şeful de la RIN a preferat să îi lase fostului preşedinte CA al lui Dinamo toate drepturile legate de palmares, siglă şi numele Dinamo. Pentru a le putea folosi în continuare, Negoiţă a acceptat să plătească o sumă modică, dacă o raportăm la valoarea de piaţă a brandului în cauză: 5.000 de euro lunar. Evident, contractul făcut între cele două părţi stipulează clar faptul că odată întârziată plata unei tranşe, Badea îl poate executa pe actualul patron al lui Dinamo şi îi poate interzice să se mai folosească de numele Dinamo, de palmares sau de culori. Până acum, chiar dacă s-au mai înregistrat întârzieri, lucrurile au continuat să se desfăşoare normal.

Însă datele problemei se vor schimba,  deoarece după ce tribunalul va aproba solicitarea conducerii dinamoviste, de intrare în insolvenţă, problema întârzierii plăţilor devine mult mai delicată.

“Până acum, domnul Negoiţă a fost păsuit de multe societăţi, dar lucrurile se vor schimba. În privinţa palmaresului, a numelui şi a culorilor, lucrurile sunt foarte simple. Dacă după intrarea oficială în insolvenţă va mai amâna măcar o zi plata, legea spune că orice clauză din contract devine executorie, deci nu se va mai putea folosi de aceste active. Practic, Dinamo riscă să nu se mai numească Dinamo şi să rămână fără vreun trofeu dacă se întârzie plata măcar a unui euro”, a fost dezvăluirea şocantă făcută de un dinamovist.

Distribuie:19100

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here