Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a comentat, miercuri, semnele de întrebare ridicate în ultimele luni în jurul dosarelor importante şi teoria potrivit căreia acestea au fost pornite abia după încheierea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu. Şefa procurorilor anticorupţie a ţinut să sublinieze că nu a ajuns printr-un “favor” în funcţia pe care o ocupă şi a explicat de ce anchetatorilor le este greu să strângă probe împotriva VIP-urilor implicate în dosare.

Laura Codruţa Kovesi respinge teoria potrivit căreia dosarele importante aflate în prim plan în ultimele luni au fost ţinute “la sertar” în timpul mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu.

Când am preluat această funcție, dosarul Elenei Udrea era de 2 ani de zile la DNA. S-a dat o soluție inițială pe care eu am infirmat-o. Nu eu fac anchete. Rostul meu e să stabilesc priorități, să se lucreze ritmic și să asigur ce trebuie pentru buna funcționare a DNA și a procurorilor“, a spus Laura Codruţa Kovesi, la Digi 24.

Procurorul-şef al DNA a subliniat ca nu s-a mai vazut si nu a mai comunicat cu Traian Basescu de la sfarsitul mandatului acestuia si ca a avut cu el o relatie pur institutionala.

Eu nu sunt emotionala in aceasta functie, trebuie sa fim rationali. Nu sunt in aceasta functie pentru a lega prietenii. Am fost propusa in functie (de procuror general al României, n.r.) de Monica Macovei si numita de Traian Basescu. Apoi la DNA am fost propusa de Victor Ponta si numita de Traian Basescu pentru ceea ce facusem la Parchetul General. Am reformat institutia. Nu cred ca mi-a facut nimeni un favor“, a menţionat Kovesi.

Şefa DNA a dat o replică tăioasă şi preşedintelui Klaus Iohannis, care remarca recent că dosare de mare amploare “au stat atâţia ani în spaţiul public” şi nu a venit nimeni să le verifice. Kovesi a subliniat, însă, că dosarele care se instrumenteaza în ultima perioadă nu sunt o noutate şi că astfel de dosare au fost făcute şi în 2013 şi în 2014.

Eu pot să răspund pentru ce am făcut în ultimii doi ani, de când conduc Direcția Națională Anticorupție. Sunt dosare cu persoane publice, cu persoane importante. În mod constant au fost astfel de dosare, nu este o noutate. Și în 2013, și în 2014 au fost dosare cu miniștri, cu parlamentari, cu magistrați, cu președinți de Consilii Județene, cu primari”, a punctat Laura Codruţa Kovesi. Mai mult pe Rtv.net.

Vizualizari:
332
Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here