Drumul Naţional 1 este foarte aglomerat, marţi după-amiază, pe Valea Prahovei, unde pe sensul de urcare către staţiuni s-au format coloane de maşini care se întind pe o distanţă de aproximativ zece kilometri, mii de turişti care vor petrece Revelionul la munte îndreptându-se către staţiuni.

Traficul rutier pe DN 1 între Ploieşti şi Braşov este îngreunat, marţi după-amiază, în condiţiile în care mii de turişti care vor petrece sfârşitul de an la munte se îndreaptă către staţiunile de pe Valea Prahovei şi din Braşov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Alexandru Ursu, pe sensul de urcare către munte al DN 1 s-au format coloane de maşini care se întind pe aproximativ zece kilometri. Astfel, se circulă în coloană între Comarnic şi Sinaia şi între Izvorul Rece şi Buşteni. Maşinile circulă bară la bară, cu viteză de 202 – 30 kilometri la oră, însă nu se înregistrează blocaje în trafic.

Pe sensul de coborâre dinspre munte, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale.

Mii de turişti vor petrece Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Preţurile practicate anul acesta de hotelierii de pe Valea Prahovei sunt comparabile celor de anul trecut. Preţul pentru cazare porneşte de la 176 de lei de persoană pe noapte la pensiuni şi poate ajunge la peste 2.000 de euro pentru o vacanţă de cinci nopţi la hotelurile de lux. Tarifele practicate de Revelion sunt de două sau chiar de trei ori mai mari decât cele pentru vacanţa de Crăciun. Spre deosebire de alţi ani, când locurile de cazare pentru staţiunile de pe Valea Prahovei erau rezervate în totalitate cu câteva săptămâni înainte, anul acesta au fost locuri disponibile până cu câteva zile înainte de Revelion.

La munte se schiază în condiţii bune în Azuga, Buşteni şi Sinaia.

Sursa: Mediafax

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here