Iniţiativa proiectului aparţine unor tineri antreprenori din capitală, care şi-au propus să sporească curiozitatea celor mici şi să le amintească părinţilor de copilăria din curtea bunicilor. Astfel, în curtea instituțiilor va fi adus câte un coteț pentru găini.

În perioada în care găinile sunt închiriate de instituție, cei mici experimentează activităţi pe care le-au văzut doar în desene sau la adulţi.

„Foarte mulţi dintre ei chiar nu au văzut o găină vie sau nu au pus mâna pe o găină vie. S-a simţit vădit bucuria lor şi entuziasmul lor când au văzut găina şi au alergat-o”, a spus Mihaela Moroş, directoarea unei grădinițe din capitală.

Programul este adresat atât şcolilor şi grădiniţelor din toată ţara, cât şi a părinţilor care vor să încerce o astfel de experienţă, alături de copiii lor, în curtea propriilor case.

„În momentul în care avem şi un material viu este extrordinar pentru că li se dezvoltă limbajul în primul rând, iar apoi responsabilitatea. Proiectul acesta fiind unic în România şi ajungând la noi, este fantastic pentru că ei ies, le hrănesc, le dau apă. E minunat”, a precizat Viviana German, educatoare şi psiholog.

 

Abonare
Distribuie:65000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here