Ştiai că anumite produse cosmetice sunt mai bune dacă le ţii în frigider?

Nu numai mâncarea se pune în frigider, ci şi unele dintre cosmeticele tale. Dermatologul Debra Jaliman explică care sunt acestea.

Crema de ochi

Dacă şi tu te trezeşti des cu ochii umflaţi, soluţia este simplă: ţine crema de ochi în frigider. În acest fel, pungile de sub ochi se vor desumfla mai repede; fiind rece, crema contractează vasele de sânge şi reduce umflarea.

Oja

Lumina soarelui şi căldura pot face oja mai groasă şi, uneori, îi pot chiar schimba culoarea. Dacă o ţii în frigider, compoziţia rămâne subţire şi este mai uşor de aplicat, iar nuanţa rămâne la fel.

Parfumul

Dacă ţii pafumul pe masa de toaletă, expus la lumină şi căldură, substanţele chimice folosite încep să se descompună şi schimbă mirosul acestuia. Exact, nu ţi se pare! Parfumul tău chiar mirosea diferit când l-ai cumpărat!

Rujul

Dacă foloseşti acelaşi ruj (aproape) zilnic, nu este nevoie să îl ţii în frigider, însă dacă ai mai multe şi vrei să îşi păstreze nuanţa, locul lor e la răcoare. La fel ca în cazul parfumului, substanţele chimice se descompun în timp, astfel încât nuanţa nu rămâne la fel ca atunci când l-ai cumpărat.

Machiajul lichid

Fie că este vorba de rimel, eyeliner sau chiar fond de ten, tot ce este lichid trebuie pus la frigider. Toate aceste produse au un termen de expirare relativ scurt, deci dacă vrei să se păstreze cât mai mult timp, ţine-le la rece.

Produse antiacnee

Dacă foloseşti orice produs antiacnee, întreabă doctorul/farmacistul dacă trebuie ţinut la frigider sau citeşte cu atenţie prospectul. Multe produse de acest tip nu îşi fac efectul dacă nu sunt depozitate corespunzător.

Sursa

Distribuie:15000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here