Nu mai este un secret că mujdeiul de usturoi este un aliment extrem de sănătos care ține răceala la distanță și dă un gust excepțional mâncării tale. Totuși, capacitățile extraordinare ale usturoiului sunt diminuate de o greșeală pe care o facem cu toții.

Cercetătorul Stefan Manea explică clar de ce nu trebuie să mai adăugam sare în mujdeiul de usturoi. 

’’În usturoi există două substanțe aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o dă mâncărurilor de carne și legume,  membrana de care vorbeam se sparge,  cele două substanțe interacționează și formează alicina.

Ei bine, această alicină este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală. Dar pentru ca alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!’’– argumentează Ștefan Manea, citat de obiectiv.info.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here