Primăvara, riscul de a răci este mai ridicat. Asta pentru că sistemul nostru imunitar este mai slăbit din cauza alimentaţiei slabe în vitamine în timpul iernii. Copiii sunt printre cei mai predispuşi la îmbolnăvire. Din acest motiv este bine să fim atenţi la alimentaţia celor mici în această perioadă.

Copiii pot fi protejaţi împotriva răcelilor printr-o alimentaţie bogată în fructe şi legume care conţin vitamina C. Potrivit specialiştilor,  vitamina C fortifică sistemul imunitar, întăreşte rezistenţa organismului la bolile infecţioase, răceală şi gripă. În plus, accelerează procesul de vindecare a rănilor şi are rol în dezvoltarea oaselor, dinţilor, colagenului şi cartilajelor.

Pentru copiii de până la un an, medicii recomandă ca doza zilnică de vitamina C să fie de 35 de miligrame, iar pentru cei cu vârsta cuprinsă între 1 şi 12 ani doza este de 40 de miligrame pe zi. Pentru mămicile care încă alăptează medicii recomandă ca zilnic să consume 170 de miligrame de vitamina C.

Pentru o asimilare cât mai bună a vitaminei C copilul trebuie să mănânce fructe şi legume crude, proaspete sau sub formă de piure. În plus, alimentele bogate în această vitamină trebuie preparate în cât mai puţină apă. De asemenea, legumele trebuie tăiate chiar înainte de a fi gătite, pentru a nu se oxida.

Printre fructele şi legumele bogate în vitamina C se numără portocalele, morcovii, merele şi spanacul.

 

Distribuie:14010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here