Firele de păr crescute pe sub piele sunt inestetice, pot lăsa cicatrici şi pot să provoace infecţii locale destul de urâte. Învaţă cum să te fereşti de aşa ceva evitând creşterea firelor de păr pe sub piele.

Ce sunt firele de păr crescute pe sub piele

Firele de păr crescute pe sub piele sunt fire care s-au ondulat către rădăcină şi au crescut sub piele, în loc să crească în afara ei. Ele nu reprezintă o problemă gravă, dar sunt inestetice, mai ales dacă sunt mult şi devin frustrante atunci când vrei să ai picioare frumoase sau să arăţi bine în lenjerie intimă.
Un fir de păr crescut pe sub piele irită pielea şi produce o inflamaţie mică ce arată exact ca un coş. Uneori, se vede firul de păr de sub piele, alteori nu vezi decât o umflatură mică. Dacă nu ai grijă cum tratezi locul respectiv te poţi alege chiar cu o infecţie mai mare de dimensiunea unui furuncul.

De ce cresc firele de păr pe sub piele

Oricine poate să aibă fire de păr crescute pe sub piele, dar problema e mai des întâlnită la persoanele care au păr creţ, cu firul gros.
Uneori foliculii sunt astupaţi cu celule de piele moartă, astfel că firul de păr este forţat să crească într-o parte sau în jos. Bărbaţii pot avea această problemă pe bărbie sau pe obraji după ce se bărbieresc, iar la femei firele cresc pe sub piele în special în zona inghinală, dar şi pe picioare.

Cum previi creşterea firelor de păr pe sub piele

1. Exfoliază pielea, atât înainte de epilare, cât şi în celelalte zile, pentru a elimina celulele moarte. Cu cât stratul de celule moarte este mai gros, cu atât creşte riscul ca firele de păr să crească pe sub piele. Pentru exfoliere poţi folosi şi un scrub, dar cel mai indicat este peelingul chimic, cu o cremă pe bază de acid glicolic, acid lactic sau acid salicilic.
2. După epilare, foloseşte un dezinfectant bland, de exemplu un ulei din arbore de ceai sau un ulei de muşeţel.
3. Pentru iritaţii, foloseşte o cremă pentru eritem fesier – cea care se aplică pe pielea bebeluşilor pentru iritaţiile de scutec.

AbonareDistribuie:35110Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here