Cum să scapi de stres

Home > Cum să scapi de stres

Cei care trăiesc în condiţii de stres pentru o lungă perioadă de timp sunt mult mai vulnerabili la răceli, dar şi la afecţiuni precum hipertensiune arterială şi boli de inimă.

Una dintre strategiile care ajută la ţinerea sub control a stresului este alimentaţia.

Consumaţi cereale, alune şi legume, bogate în vitaminele B

O dietă sănătoasă poate contracara impactul stresului, crescând nivelul sistemului imunitar şi scăzând presiunea sângelui. Cei mai importanţi adjuvanţi în combaterea stresului sunt vitaminele B1, care se găsesc în cereale, alune şi majoritatea legumelor, dar şi vitamina C, care asigură funcţionarea în limite normale a sistemului nervos.

1. Portocala are un rol important în calmarea sistemului nervos, fiind numită fructul „antistres”

Ea conţine acid folic, vitamina C şi fibră vegetală, care ajută la schimbarea stării de spirit. Atunci când trăiţi într-o stare continuă de stres e bine să consumaţi vitamina C, pentru a nu ajunge la depresie. Studiile arată că atunci când participaţi la evenimente stresante, presiunea arterială şi cortizolul revin la normal mai repede dacă luaţi 60 de miligrame de vitamina C.

2. O jumătate de avocado pe zi ajută presiunea arterială să revină la normal

„Avocado e o sursă foarte bună de antioxidanţi, care antrenează sistemul imunitar şi alimentează creierul cu grăsimi vegetale”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

3. Fisticul este un alt aliment care ajută organismul să lupte împotriva hormonilor stresului

Adrenalina măreşte presiunea sângelui şi face inima să bată mai repede sub stres. O mână de fistic pe zi scade presiunea arterială. „Fisticul e bun în combaterea depresiilor, datorită proteinei pe care o conţine. Se digeră uşor şi are grăsimi sănătoase, dar nu trebuie prăjit prea mult sau sărat”, recomandă prof. dr. Mencinicopschi.

4. Spanacul, bogat în minerale

Spanacul ajută, de asemenea, organismul să facă faţă stresului fiind foarte bogat în magneziu. O cantitate prea mică de magneziu în corp poate provoca dureri de cap şi oboseală.

„Magneziul este denumit şi mineralul antistres şi îl mai putem găsi şi în smochine, migdale, nuci sau seminţe”, afirmă nutriţionistul Eduard Adamescu.

Evitaţi spanacul la conservă pentru că e sărac în fibre, vitamine şi antioxidanţi împotriva stresului. Foarte bune sunt salatele din spanac.

 

sursa: doctorulzilei.ro

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here