Aftele sunt iritații ale mucoasei bucale, ce apar, de obicei, la baza gingiilor, pe obraz sau pe limbă. În mod normal, dispar după 1-2 săptămâni, însă sunt câteva remedii naturale, care te pot scăpa de afte peste noapte.

Aftele nu sunt contagioase și apar, de obiceiu, când ești foarte stresată sau obosită, ești la menstruație, îți muști limba sau ai alergii la anumite alimente. Produsele acide, precum sucul de portocale, favorizează, de asemenea, apariția aftelor. Dacă te confrunți cu această problemă, ai putea suferi de lipsă de fier, vitamina B12 sau acid folic, scrie unica.ro.

Tratamente naturiste pentru afte

Pudra de alaun este foarte eficientă în tratarea aftelor peste noapte. Pune pe zona afectată o cantitate mică, de mărimea unei boabe de mazăre, și las-o să acționeze 60 de secunde. Are un gust neplăcut, ușor amar, dar îți va calma rapid durerea. Ai grijă să nu înghiți pudra de alaun, iar după un minut, scuip-o, fără să îți clătești gura cu apă. Vei scăpa de aftă în cel mult 24 de ore.

Uleiurile esențiale sunt, de asemenea, indicate în tratamentul aftelor. Pune o picătură, două de ulei de oregano pe ulcerație și repetă procesul de câte ori este nevoie.

Sucul de aloe vera este o altă metodă folosită pentru tratarea aftelor peste noapte. Pur și simplu aplică-l de câteva ori pe zi. Aloe-vera are proprietăți antibacteriene și antifungice, calmează durerea și elimină aftele. Nu abuza, însă, de acest tratament, deoarece aloe-vera consumat în exces duce la probleme de rinichi.

Apa sărată tratează numeroase infecții bucale, iar aftele nu fac excepție. Adaugă, într-o cană de apă fierbinte, o lingură de apă sărată și clătește-ți gura de mai multe ori, ținând apa câte 30 de secunde de fiecare dată.

Scade alcalinitatea din gura ta cu ajutorul unui amestec de bicarbonat de sodiu și apă fierbinte. Clătește-ți gura de mai multe ori pe zi. Poți încerca, de asemenea, să faci o pastă din bicarbonat de sodiu, sare și apă, pe care să o aplici pe aftă. Acest amestec reduce bacteriile din gură și vindecă rapid leziunile.

AbonareDistribuie:0000Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here