Știm cu toții că unele dimineți pot fi infernale. Sună alarma ceasului, dar degeaba, îi dai amânare și dormi în continuare. Dacă îțî găsești scuze zicând că o dimineață proastă e cauza pentru nereușitele din timpul zilei, iată aici câteva sfaturi date de psihologi.

Nu mai judeca lucrurile prematur.

Psihologii ne sfătuiesc să renunţăm la asemenea gânduri. În schimb, ar fi bine să ne începem ziua gândindu-ne la un lucru bun care ni se întâmplă. De exemplu, chiar dacă e urât afară, am putea să ne gândim că măcar avem timp să bem o cafea caldă şi bună, sau că avem un palton nou pe care să-l îmbrăcăm pe o astfel de vreme.

Nu folosi trezitul greu şi graba de dimineaţă ca scuză pentru “o zi proastă” 

Chiar dacă, de exemplu, te-ai ridicat din pat târziu şi nu ai avut timp să mănânci dimineaţa, asta nu înseamnă că ai început ziua prost.De asemenea, nu trebuie să laşi dimineţile “grele” să-ţi reducă eficienţa la locul de muncă. În schimb, preia controlul asupra propriilor sentimente negative şi găseşte puterea să le anihilezi.

Ai grijă să nu cazi în rutină

Cu toate că uneori eşti prea somnoros ca să alegi o îmbrăcăminte nouă sau un alt traseu spre muncă, psihologii spun că nu e bine să te gândeşti că “oricum nu te întâlneşti cu cineva nou azi”. Prin urmare, ei recomandă să-ţi alegi cu atenţie vestimentaţia, astfel încât să te facă să te simţi bine în pielea ta chiar şi dacă rămâi la un cocktail cu colegii de muncă după program, la un restaurant scump.

 

Mădălina Mihăilescu

 

 

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here