Dacă bei bere, scapi de diabet și de pietre la rinichi

Home > Dacă bei bere, scapi de diabet și de pietre la rinichi

Iată ce boli pot fi prevenite cu ajutorul berii:

Pietrele la rinichi

Berea poate contribui la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, se arată într-un studiu realizat de către Departamentul de Nutriţie al Şcolii Publice de Sănătate Harvard.

Conform acestei cercetări, bărbaţii care consumă bere în cantităţi moderate prezintă un risc cu 21% mai redus de a avea pietre la rinichi, datorită efectului diuretic şi continutului mare de apă din bere.

Cercetătorii de la Harvard au realizat un studiu în care au verificat relaţia dintre 21 de băuturi diferite şi riscul de apariţie al pietrelorla rinichi. Studiul a fost realizat cu ajutorul a 45,289 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani, care nu aveau pietre la rinichi şi nici nu au avut vreodată. Studiul s-a desfăşurat pe durata a 6 ani şi au fost semnalate 753 de cazuri.

Dintre toate băuturile studiate, berea s-a dovedit a fi cea mai utilă în prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, consumul moderat de bere reducând cu până la 21% riscul apariţiei calculilor renali.

“Baută în cantităţi moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formării depozitelor de calciu în rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu săruri şi alte minerale se transformă în cele din urmă în pietre localizate la nivelul rinichilor. Berea poate intervene însă în această evoluţie, dându-le încă un motiv de bucurie iubitorilor acestei băuturi, declară Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

În cadrul studiului cercetatorii au luat în considerare factori precum vârsta, aportul alimentar de calciu, proteine animale şi potasiu, regiunea geografică, profesia şi consumul total de lichide, dar şi consumul de băuturi specifice. Pe lista altor băuturi care micşorează riscul apariţiei pietrelor la rinichi se numără cafeaua -10%, cafeaua decofeinizată-10%, ceaiul -14%, dar şi băuturi care măresc riscul apariţiei, cum ar fi sucul de mere sau cel de grepfruit.

Cercetătorii de la Harvard şi membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag însă atenţia că este vorba despre un consum moderat de bere, susţinut de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare

Osteoporoză

Conform  unui  studiu realizat  de  oamenii  de  știință  de  la  Centrul  de  Cercetare  în  Nutriţie  Umană  şi  Anti-­îmbătrânire  de  la Universitatea  Tufts  din  Boston, bărbaţii  mai  în  vârstă  şi  femeile  aflate  la  menopauză care  consumă  unul  sau  două  pahare de  bere  pe  zi pot  avea oase  mai  puternice.  Acest  fapt  se  datorează  în  principal conținutului  de  siliciu  pe  care  berea  îl are.

Diabet

Un studiu realizat de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid,aratcă un consum moderatși regulat de bere poate reduce riscul apariției diabetului.

”Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat macro și micronutrienților din bere, ca și, probabil, nivelului mare de antioxidanți. Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simțit exclusiv în cazul în care este consumată în cantități moderate”, afirmăDr. Corina-AureliaZugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Potrivit studiului, un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum sunt: peștele, fructele, legumeleși uleiulde masline, poate avea efecte pozitive în prevenirea și combatereadiabetului. Acest efect este datorataportului ridicat de vitamine, acid folic, fier și calciucare se regăsește în bere.

Sursa: doctorulzilei.ro

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here