Dacă decongelezi produse la microunde, riști să te infectezi cu Salmonella

Home > Dacă decongelezi produse la microunde, riști să te infectezi cu Salmonella

Cei care cumpara produse congelate si le dezgheata in cuptorul cu microunde se expun riscului de a fi infectati cu o bacterie periculoasa, Salmonella enterica, potrivit Ziare.com.

Procesul incalzirii mancarii congelate nu este intotdeauna respectat si de aceea apar probleme, scrie Fox News. In SUA, de exemplu, in anul 2010, mai multi oameni din 18 state au luat bacteria respectiva dupa ce au consumat un tip de mancare congelata, orez cu pui, incalzita in cuptorul cu microunde.

Specialistii americani din domeniul preventiei bolilor (Centers for Disease Control) spun ca hrana preparata astfel trebuie lasata putin in cuptorul cu microunde dupa ce ea este gata. Mancarea congelata nu poate fi consumata imediat dupa ce este incalzita.

Ingredientele crude trebuie lasate sa atinga temperatura potrivita, astfel incat ele sa devina sigure pentru consum si sa fie eliminat riscul prezentei bacteriilor. Expertii spun ca pe etichetele acestor produse ar trebui puse instructiuni clare cu privire la procesul incalzirii lor.

Cel mai bine este sa se foloseasca un termometru pentru a masura temperatura mancarii. Toate ingredientele trebuie sa fie bine gatite si sa aiba temperatura de 74 de grade Celsius.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here