Daily Mail ironizează din nou românii: “Din ianuarie doar capra mai rămâne în sat”

Home > Daily Mail ironizează din nou românii: “Din ianuarie doar capra mai rămâne în sat”

Din ianuarie doar capra mai rămâne în sat. Sub acest titlul, tabloidul britanic Daily Mail publică un nou articol despre presupusul val de imigranţi români ce va sosi în Marea Britanie de la începutul anului viitor. Sate întregi se vor muta cu totul în insulă, avertizează autorul articolului

Daily Mail porneşte de la povestea unei familii de romi din judeţul Timiş, expulzată de mai multe ori din Franţa, şi care a aflat între timp despre salariile mari şi beneficiile pe care statul britanic le oferă celor nevoiaşi. Tatăl, mama şi cei şapte copii ai lor sunt doar câţiva dintre cei care, de la 1 ianuarie, plănuiesc să se mute în regat, scrie autorul articolului. De altfel primarii mai multor localităţi din judeţ au declarat tabloidului că jumătate din populaţie va lua drumul occidentului după ridicarea restricţiilor de muncă. Dar pentru ambasadorul României la Londra, situaţia arată cu totul altfel.

“Agenţiile britanice de recrutare a forţei de muncă au înregistrat o scădere a numărului celor care vor să vină să lucreze aici”, a spus ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga. Însă nu doar românii sunt ţinta unei campanii de discreditare. În aceeaşi situaţie sunt şi bulgarii.

“Simt că suntem trataţi incorect din cauza ţării de unde venim. Prin tot ce se întâmplă acum, mass-media, opinia publică şi unii politicieni sugerează că Bulgaria este o ţară de risc”, a spis Ivo Stankov, director Festivalul culturii bulgare la Londra.

Sunt însă şi foarte mulţi britanici care acceptă rolul pozitiv al migraţiei forţei de muncă. Românii şi bulgarii vor veni să completeze necesităţile companiilor care au nevoie de mână de lucru ieftină şi calificată, spun aceştia.

 

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here