Dinu Patriciu suferea de ani buni de cancer hepatic. Afecţiunea este a treia cauză de deces prin cancer în lume şi afectează mai des bărbaţii decât femeile. Omul de afaceri Dinu Patriciu a efectuat în urmă cu un an şi jumătate un transplant de ficat într-o clinică din Milano, pe motiv că suferea de o boală hepatică progresivă. Era vorba de cancer. Transplantul a fost făcut pentru un cancer hepatic într-un stadiu avansat, dincolo de criteriile de transplantabilitate şi care a recidivat foarte repede“, a declarat pentru Adevarul.ro, conf. dr. Liana Gheorghe, şefa secţiei III a Departamentului de Gastroenterologie a Centrului de Boli Digestive şi Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

De fac oamenii cancer de ficat?
Cele mai des citate cauze de apariţie a cancerelor hepatice primare sunt: Ciroza, boala cronică hepatică în care apare fibroza severă a ficatului: aproape 80% dintre pacienţii diagnosticaţi cu carcinom hepatocelular au şi ciroză. Cele mai importante cauze de apariţie a cirozei sunt reprezentate de consumul abuziv şi cronic de alcool, infecţia cu virusurile hepatice C şi B.
Hepatita virală B: infecţia cronică cu acest virus duce la apariţia cirozei, ceea ce creşte riscul de cancer de aproximativ 1.000 de ori. Hepatită duce la apariţia cirozei şi a cancerului ca urmare a modificărilor permanente şi inflamaţiei constante pe care o promovează în parenchimul hepatic, precum şi datorită integrării genomului viral în AND-ul celulei hepatice gazdă. Citeşte mai mult aici.

Abonare
Distribuie:273000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here