Deutsche Welle: A fost ucis Arafat cu poloniu?

Acum citesti:

Home > Deutsche Welle: A fost ucis Arafat cu poloniu?

Conform unui raport realizat de specialişti elveţieni, ar exista dovezi care probează că fostul lider palestinian, Yasser Arafat, a fost otrăvit cu poloniu, o substanţă radioactivă, extrem de periculoasă.

Pe baza documentelor elveţiene, un tribunal din Paris a deschis un caz privind posibila otrăvire a lui Yasser Arafat.

Concentraţia acestui element radioactiv, stabilită în cazul lui Arafat, ar fi fost de până la 18 ori mai ridicată decât nivelul normal. Văduva lui Yasser Arafat, Suha Arrafat, a susţinut răspicat, în repetate rânduri, că soţul ei a fost iradiat, lăsând să se înţeleagă că acesta ar fi putut fi omorât de israelieni.

În context, Israelul a criticat documentul anchetei, catalogându-l drept neserios. La rândul lor, experţii ruşi au subliniat, săptămânile trecute, că nu deţin dovezi care să confirme spusele omologilor elveţieni.

În urma declaraţiilor făcute de experţii elveţieni şi a prezentării acestora de către postul de televiziune arab, văduva lui Yasser Arafat, şi-a reiterat convingerea că în cazul soţului ei este vorba de o crimă, care trebuie pedepsită. “Dacă va fi nevoie, eu şi fiica mea vom merge la orice tribunal din lume pentru a-i aduce la lumină pe cei care au comis această crimă”, a declarat fosta parteneră de viaţă a lui Arafat.

Citește mai multe pe dw.de

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here