“Câinii” i-au umilit pe elevii lui “Pinalti” în două rânduri şi nu au mai pierdut contra “plăieşilor” de 11 ani, mai exact de 13 partide. Dinamoviştii pleacă astăzi în Moldova, sub Pietricica, pentru a-şi apăra locul 4 din campionat, ce duce în cupele europene.

“Câinii” au un ascendent matematic înainte de startul partidei de mâine seară:

1. Ultimul succes al nemţenilor în Liga 1 a fost pe 19 martie 2003, în urmă cu mai bine de 11 ani! Ceahlăul – Dinamo, 3-2, după ce bucureştenii au condus cu 2-0. Pe teren s-a aflat şi Stoican. De atunci, s-au mai disputat 13 meciuri, 6 remize şi 7 succese pentru roş-albi.

2. Cea mai severă înfrângere a Ceahlăului din istoria clubului în Liga 1, 0-7, este cu Dinamo, pe 7 decembrie 2003, în Capitală.

3. Cel mai drastic eşec al moldovenilor din istorie, pe teren propriu, în prima divizie, 0-5, este tot cu Dinamo, pe 17 octombrie 2011.

4. Galben-negrii nu au marcat în ultimele 4 meciuri jucate acasă contra “câinilor”, interval în care au încasat 12 goluri!

5. O singură victorie a reuşit Ceahlăul în ultimele 11 meciuri jucate în campionat, 1-0 la Galaţi, în rest 4 remize şi 6 înfrângeri. Jucătorii lui “Pinalti” nu au mai marcat de 314 minute, ceea ce a dus la înlocuirea lui Costel Ilie cu Marian Bondrea.

6 meciuri au trecut de la ultimul succes al Ceahlăului în Liga 1, pe teren propriu, 1-0 cu ACS Poli, având, în acest timp, 3 remize şi două eşecuri  şi-un singur gol marcat în 5 partide.

11 puncte a scos Dinamo în 2014, fiind pe locul 4, la egalitate cu Astra şi cu U Cluj, în clasamentul alcătuit pe baza rezultatelor din acest an.

Iată şi echipele probabile pentru meciul de diseară:

CEAHLĂUL:Calancea, Rusu, Al. Achim, Cazan, Vaidas, Achim, Onciu, Gheorghiu, Constantinescu, Golubovici, Jula

DINAMMO:Naumowski, Rus, D. Grigore, Durimel, S. Filip, Elton, Boubacar, Barboianu, Rotariu, Lazăr, Bilinski

Ceahlăul-Dinamo se joacă mâine, de la 20:45.

Marius Ghencea

 

Distribuie:6000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here