Eşti stresat? Stai departe de cafea

Acum citesti:

Home > Eşti stresat? Stai departe de cafea

Traficul infernal şi şeful tău nu sunt singurii factori care te fac să te simţi stresat. Nutriţioniştii spun că ceea ce mâncăm ne stresează şi mai mult. Fie că ne dăm seama sau nu, stresul face parte din viaţa noastră. Cafeaua în exces, sarea şi alcoolul trebuie consumate moderat, arată Huffington Post.

Mai puţină cafea!

O ceaşcă de cafea poate fi bună dimineaţa, dar băută în exces e dăunătoare pentru sănătatea ta. Deşi pe moment îţi creează o stare de bine, o cantitate prea mare de cafea duce la anxietate şi reduce puterea de concentrare. Nutriţioniştii recomandă ceaiul negru, deoarece este plin de antioxidanţi şi conţine puţin zahăr.

Încearcă să renunţi la sare

Prea multă sare duce la reţinerea apei în organism şi contribuie la presiunea sanguină ridicată. Redu cantitatea de sare, consumând alimente proaspete, şi foloseşte mirodenii, precum pudra de curry, usturoi, chimion sau rozmarin la prepararea mâncării.

Evită dulciurile

În situaţiile tensionante, încearcă să eviţi dulciurile. Explozia de energie datorată carbohidraţilor sau produselor zaharoase este de scurtă durată, după care rămâi într-o stare de apatie şi lipsit de energie. În plus, surplusul de calorii poate contribui la luarea în greutate.

Fereşte-te de prăjeli

Alimentele grase contribuie la hipertensiune la fel de mult ca stresul, au arătat studiile. Mesele foarte bogate în grăsimi pot agrava simptomele stresului asupra inimii.

Consumă alcool cu moderaţie

Prea mult alcool nu este rău doar pentru ficat, marhureala poate scădea productivitatea la locul de muncă. Alcoolul poate fi calmant pentru unii, dar consumat peste măsură poate avea efect invers. Alcoolul creşte nivelul cortizolului, hormonul care declanşează stresul.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here