„Bărbații vor fii biciuiți pentru consumul de alcool, iar femeile vor trebui să poarte văl”

Trei dintre luptători Statului Islamic au hotărât să facă dezvăluiri șocante pentru teritoriul european, unui reporter italian. Printre aceștia se află și un tânăr în vârstă de 15 ani. Aflați în închisoarea din apropierea Kirkuk, în regiunea irakiană Kurdistan s-au decis să vorbească despre viața lor în cadrul grupării islamiste.

 

Militanții au transmis din spatele gratiilor că Statul Islamic va pune stăpânire pe Europași va obliga femeile să-și poate capul acoperit, iar bărbații care vor consuma alcool vor fii biciuiți. În vârstă de 30 de ani, Muhenet a spus că s-a oferit de bunăvoie să se alăture grupării teroriste, fiind plătit mai bine acum (câștiga aproximativ 300 de dolari pe lună) decât atunci când lucra ca zidar. Acesta a amenințat că toți creștini care nu vor vrea să treacă la credința islamică vor trebui să plătească o taxă, altfel vor fii omorâți. ”Omoară-ți toți dușmanii„ aceasta este filosofia jihadului, spune el. Acesta a vorbit și despre tinerele Yazidi care au fost luate de jihadiști, refuzând să renunțe la religia lor, drept pentru care au fost violate. Luptătorul islamic a adăugat că fiecare bărbat primea câte o femeie, iar în funcție de frumusețea acesteia, putea să coste chiar și 800 de dolari.

 Băiatul de doar 15 ani, Abdullah, a fost recrutat încă din primul an de liceu prin intermediul unor prieteni ai acestuia. Până acum nu a învățat să lupte, ci doar căalcoolul, țigările și prostituția sunt păcate ale islamismului. Frica cea mai mare prin care a trecut a fost când ISIS a pus stăpânire pe Mosul și a văzut sute de oamenii omorâți. Acum adolescentul și-ar dori să poată să stea cu prietenii, să joace fotbal sau să se uite la televizor, dar este prea târziu, noteaza ro.blastingnews.com.

Gruparea jihadistă își extinde influența în mai multe zone din Afganistan. În urma unui raport al experților ONU mai mulți talibani se orientează spre gruparea Statului Islamic. De asemenea, cei care favorizează gruparea Al-Qaida reprezintă un grup mic de indivizii, care vin din Siria sau Irak și vor să se alăture grupări din Afganistan.

 

 

Articol redactat de Vlad Alexandru

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here