Ţi se pare complicat să te machiezi şi ai senzaţia că nu găseşti mereu timpul necesar să te aranjezi? Urmând cei 5 paşi simpli, vei obţine machiaje perfecte – pentru serviciu sau pentru seară. Alege să fii mereu frumoasă!

LA SERVICIU:

Pasul 1 > Ascunde imperfecţiunile

Mai întâi de toate, tenul trebuie curăţat şi hidratat. Foloseşte o cremă cu textură lejeră, dar hrănitoare. Maschează apoi cearcănele şi acoperă atent eventualele imperfecţiuni cu un baton corector, într-o nuanţă perfect asemănătoare cu tenul tău.

Pasul 2 > Aplică baza

Matifiază tenul şi înlătură luciul feţei cu un fond de ten cremos, ales într-o nuanţă luminoasă. Pentru o mai bună aplicare, întinde-l uniform cu un bureţel moale pe toată faţa, inclusiv pe pleoape şi buze şi depăşeşte puţin linia maxilarului. Pentru un look natural, nu exagera, ci foloseşte exact cantitatea necesară unei singure acoperiri. La final, fixează baza cu puţină pudră uşoară, transparentă.

Pasul 3 > Alege culorile potrivite pentru machiajul ochilor

Machiajul trebuie să fie natural, dar nu foarte şters, vizibil, dar nu exagerat. Alege culori neutre, dar sidefate, care să dea privirii luminozitate: auriu, bej, maro-ciocolatiu, cafeniu. În plus, aceste nuanţe se potrivesc oricărui stil şi oricăror culori pentru care vei opta în vestimentaţie. Aplică pe pleoapa mobilă un fard pulbere bej, iar în colţul interior puţin fard auriu cu textură cremoasă.

Pasul 4 > Cum să ai cele mai frumoase buze

Alege rujul în funcţie de culorile hainelor. Orientează-te spre nuanţe calde, naturale, care să fie în perfect acord cu tonurile fardurilor. Rujurile cu textură lichidă sau cremoasă sunt, în general,  hrănitoare sau conţin vitamine, aşa că alege-le pe acestea. Aplică atent pe buze, fără a depăşi conturul şi, dacă mai este nevoie, foloseşte puţin gloss, la final.

Pasul 5 > Fii atentă la detalii

Indiferent că sunt groase sau subţiri, anul acesta se poartă spâncenele perfect evidenţiate. Defineşte-le linia şi forma cu un creion sau fard, într-o nuanţă naturală.

Pentru un look proaspăt, nu uita de fardul de obraz. Dacă ai tenul gras, alege unul clasic, sub formă de pudră şi aplică-l cu o perie bogată de-a lungul pomeţilor. Dacă tenul este uscat, atunci poţi alege un blush cremos, dar ai grijă să nu foloseşti o cantitate mare.

ÎN ORAŞ:

Pasul 1 > Trucuri pentru un aspect perfect

Ţi-ai programat o întâlnire pentru seara asta? Nu pierde timpul pe care-l ai la dispoziţie şi aplică pe ten comprese calde cu ceai de muşeţel şi felii de castravete crud pe zona cearcănelor şi în jurul gurii. Sub acţiunea lor, porii se închid, excesul de sebum este îndepărtat, iar tenul se calmează.

Pasul 2 > Tenul bronzat, un plus de stil

Pentru un eveniment mai special, aspectul uşor bronzat al tenului se potriveşte de minune. Foloseşte un autobronzant pentru ten, cu acţiune medie şi întinde-l perfect. Aplică apoi un fond de ten cu un ton mai închis decât nuanţa naturală şi pudrează uşor cu o pudră cu fine particule strălucitoare.

Pasul 3 > O privire misterioasă

Farmecătoare şi rafinată. Aşa trebuie să fie privirea ta, aşa că alege nuanţe închise pentru conturarea puternică a ochilor. Cu un dermatograf negru trasează linia ochilor, insistând pe colţul exterior. Aplică apoi un fard negru pe pleoapa mobilă, mergând mult spre colţul exterior, astfel încât să acoperi dermatograful. Tamponează uşor cu un şerveţel pentru a elimina excesul. La final, rimelează genele cu mascara cu efect de curbare.

Pasul 4 > Buze irezistibile

Pentru ca aspectul general să nu fie foarte încărcat, alege pentru buze o nuanţă cât mai naturală. Este de preferat ca, de această dată, să nu alegi un ruj lichid şi să nu mai foloseşti gloss. Foarte potrivit ar fi însă un ruj uşor sidefat, care să îţi pună buzele în valoare, într-un mod delicat şi discret.

Pasul 5 > Pomeţi corect conturaţi

Pentru că ochii sunt puternic puşi în valoare, pomeţii nu au nevoie de foarte mult fard sau de nuanţe aprinse. Alege un fard pulbere într-un ton neutru, care să fie în armonie cu bronzul tenului. Atinge peria doar o dată pe suprafaţa fardului şi conturează pomeţii dintr-o singură mişcare – va fi suficient.

 

 

 

Distribuie:2000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here