Facebook ar putea livra actualizările mult mai greu pe continentul nostru dacă europenii vor continua presiunile asupra rețelei sociale.

Așa cum s-a spus mai demult, una dintre marile probleme ale americanilor când vine vorba de discuțiile cu Europa este că nu știu cu cine să vorbească. Deși se încearcă din răsputeri, sunt șanse mari ca Uniunea Europeană să nu ajungă niciodată o entitate precum Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, legislația europeană, pentru o companie precum Facebook, este relativ simplă. ”Dacă o companie se conformează legii din propria țară [membră a Uniunii Europene], aceasta poate opera pe întreg continentul”, scrie Richard Allan, unul dintre oficialii lor, în Financial Times.

Lucrurile pare a se schimba, însă. Investigații împotriva companiei au fost pornite în diferite țări precum Franța, Spania, Olanda, Germania, Belgia și Italia, principala cauză fiind, ca de obicei, confidențialitate. Companie care a avut de-a face doar cu autoritățile irlandeze în ultimii cinci ani (aceasta fiind țara unde sediul lor este situat), Facebook ar putea fi nevoită în viitor să trateze cu autorități de la Atena, Paris, Madrid sau Zagreb.

Conform Wall Street Journal, Facebook a discutat cu mai mult organizații din țările menționate mai sus, specificând foarte clar că nu consideră că trebuie să răspundă în fața lor. Până la urmă, legislația este aceeași în toată Uniunea Europeană. Respectivele organizații au menționat, însă, faptul că legile care guvernează confidențialitatea pot varia într-o anumită măsură de la țară la țară, lucru acceptat de Uniunea Europeană. Astfel, Facebook s-ar vedea nevoită să trateze cu autoritățile din diverse țări la Uniunii Europene, pe lângă cele de la Dublin.

Richard Allan a scris în articolul său din Financial Times că o asemenea situație nu ar fi putut exista niciodată în alte industrii. În această situație, costurile celor de la Facebook ar crește, iar utilizatorii din Europa ar primi cele mai noi actualizări mai greu, sau poate chiar deloc. Dacă o nouă propunere este acceptată, autoritatea legislativă a unei țări ar putea fi înlocuită în cazuri speciale de una Europeană, o soluție care ar putea irita nu doar rețeaua socială, ci și guvernele unor țări.

 

AbonareDistribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here