Dinamo nu va evolua în competiţiile europene pentru al doilea an consecutiv, acest lucru fiind oficial şi imposibil de schimbat. Dacă sezonul trecut echipa din Ştefan cel Mare nu a obţinut din punct de vedere sportiv acest lucru, în acest sezon situaţia financiară şubredă îi ţine acasă.

Toată lumea fotbalului, mai ales fanii dinamovişti se întreabă cine este vinovat pentru această situaţie. Principalii vizaţi sunt patronul echipei, Ionuţ Negoiţă şi directorul Comisiei de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru.

Negoiţă pare a fi acuzat că a introdus procedura de insolvenţă chiar înainte ca lista cu echipele româneşti care vor evolua în Europa să fie trimisă, chiar dacă era conştient că asta va lăsa Dinamo acasă.

De cealaltă parte, Duru este acuzat că a fost prea aspru după ce Comisia condusă de el s-a autosesizat şi i-a retras licenţa lui Dinamo fără ca UEFA să trimită vreo notificare în acest sens.

Nu se ştie vinovatul însă este cert că Dinamo mai ratează un sezon european şi le face cadou celor de la CFR Cluj locul în preliminariile Europa League, acest lucru fiind confirmat şi de Viorel Duru.

Iată întreaga declaraţie a celui supranumit “cancerul” fotbalului românesc.

“E bătută în cuie situaţia CFR-ului, pentru că are licenţă şi pentru că Dinamo nu are licenţă. Urmează ca pe 2 iunie să transmită federaţia la departamentul competiţii al UEFA lista echipelor care sunt eligibile să participe în competiţiile europene, pe baza clasamentului sportiv şi a licenţelor acordate. Noi am transmis astăzi la departamentul de licenţiere din cadrul UEFA lista cluburilor din Liga 1 care deţin licenţe de participare în competiţiile europene.

Pe listă se regăsesc toate echipele care deţin licenţă pentru cupele europene, se regăseşte şi CFR Cluj, dar şi echipe precum Pandurii Târgu Jiu, Botoşani, Ceahlăul, Mediaş, care sunt clasate sub CFR Cluj. Decizia finală urmează să o ia UEFA pentru că ei sunt organizatorii competiţiilor. Dar nu se poate întâmpla ca UEFA să spună «nu vrem pe CFR, vrem pe Mediaş». Se va lua în ordinea clasamentului naţional”, a declarat Duru pentru Mediafax.

 

Distribuie:14000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here